Låneskydd

Som låntagare är det alltid en risk att låna pengar. För att försäkra dig vid eventuell arbetslöshet, sjukdom eller dödsfall kan du teckna en låneskyddsförsäkring. Låneskyddet ger dig och din familj ekonomisk trygghet när ni behöver det som mest, istället för att hamna hos kronofogden när inkomsten är skör.

Vad är ett låneskydd?

På Zmarta samarbetar vi med ett flertal banker och långivare som erbjuder egna låneskyddsförsäkringar när du lånar pengar. Med oss kan du också teckna ett särskilt utgiftsskydd som ett extra komplement till låneskyddsförsäkringen. När du tecknar en låneskyddsförsäkring så kopplas detta samman med ett specifikt lån där långivaren garanteras skadeersättning om du inte kan betala tillbaka lånet. Som högst får du skadeersättning om upp till tolv månader per skadetillfälle och vid ett dödsfall löser försäkringen den låneskulden som återstår.

Väljer du att teckna ett utgiftsskydd betalas skadeersättning ut i max tolv månader per skadetillfälle, direkt till dig som är försäkrad med en summa baserad på hur mycket du valt att försäkra dig för. Vid dödsfall betalar försäkringen ut 100 000 kronor direkt till dödsboet.

Vad kostar låneskydd och utgiftsskydd?

Det är inte helt lätt att räkna ut hur mycket det kostar att lägga till ett låneskydd när du ansöker om ett lån. Kostnaden för låneskyddet baseras nämligen på den totala månadskostnaden för lånet och sedan läggs den summan till på varje månadsbetalning.

Det är lite enklare att uppskatta hur mycket ett utgiftskydd kommer att kosta dig då du själv väljer hur mycket du vill skydda dig för. På Zmarta kan du teckna utgiftsskydd för mellan 1 000 och 8 000 kronor per månad vilket innebär att du kan anpassa utgiftskyddet efter hur mycket du har råd med och hur mycket du önskar att få tillbaka.

Låneskydd och utgiftsskydd vid arbetslöshet

För att få kunna ansöka om ett låneskydd och utgiftsskydd måste du fylla i vissa kriterier. När du ansöker om lån genom Zmarta krävs det att du har en tillsvidareanställning på minst 17 timmar i veckan, ha en ålder mellan 18–64 år gammal samt är vid god hälsa och kan arbeta på som vanligt. Det går alltså inte att ansöka om ett sådant skydd om du redan är skadad eller exempelvis redan arbetslös.

Man kan aldrig veta vad som händer i framtiden, allra minst som låntagare inom en rörlig världsekonomi. Man kan aldrig heller vara helt säker på om man kommer ha kvar sin tjänst vilket gör att ett låneskydd och utgiftsskydd är en stor trygghet när du tecknar ett lån. Du visar både långivaren och dig själv att du har minskat risken när du lånar pengar och du slipper en del av oron som kommer om du skulle förlora ditt jobb.

Finns det försäkringsvillkor och ångerrätt på skydden?

Eftersom att långivarna har olika villkor vid sina försäkringar så vill vi på Zmarta att du ska vara extra noggrann innan du tecknar ett avtal och därför skickar vi alltid tydlig information om oss och vår försäkringsförmedling innan du tar ditt beslut. När och om du tecknat ditt avtal får du även där skriftlig dokumentation, bekräftelsebrev med försäkringsbesked samt fullständig information från din långivare eller ditt försäkringsbolag.

När du tecknar en försäkring med Zmarta så gäller alltid den lagstadgade ångerrätten för att du som låntagare ska ha chansen att ångra dig om du i efterhand inte är nöjd med ditt avtal.

Hitta lånet med lägst ränta

250 000 kr
2 291 kr
  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
Ränteexempel:

Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,68%, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

Artiklar om lån

Om lån

Framgångsrika företagare som började med ett litet lån

Vi har alla hört talas om dem. De där affärsmännen- och kvinnorna som lyckats ta sig till toppen genom hårt arbete, företagsamhet och ett ynka lån. Erik Selin, Susanne Najafi och Ida Backlund – vad har de gemensamt? Jo, de har alla vid ett tillfälle lånat pengar som resulterade i multimiljonföretag.

Om lån

Ta lån som ensamstående

Är det svårare att få lån som ensamstående? Ja, tyvärr är det oftast det eftersom risken för banken blir större än om man vore två. Här är tips på vad du kan göra för att förbättra dina chanser till lån.

Om lån

Ta lån med minusränta

Få betalt för att låna pengar? Det låter för bra för att vara sant och ja, tyvärr så används begreppet ”minusränta” bara vid inlåning. Lär dig hur den negativa räntan påverkar dig!

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar