Hitta det bästa lånet med lägst ränta

9,2 av 10 baserat på 1 599 omdömen

Hitta lånet med lägst ränta

 • 30 långivare
 • 1 kreditupplysning
 • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 173 kr*

*Ränteex.: Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5.77 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5.92 %, tot. belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.).

Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. tid 1-18 år.

Jämför privatlån kostnadsfritt

svar direkt från upp till 30 långivare. Endast en kreditupplysning.

250 000 kr
2 173 kr
 • Kostnadsfritt
 • Ingen bindande ansökan
Ränteexempel:

Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5,77% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5,92%, tot. belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.).

Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. tid 1-18 år.

9,2 av 10 baserat på 1 599 omdömen
Saul säger:

Väldigt snabbt och bra tjänst

17 november 2019
Läs fler omdömen

Så här funkar det...

computer

Du väljer den summa du vill låna och en återbetalningstid som passar dig.

uc

Vi jämför över 30 långivare åt dig, med endast en kreditupplysning.

money

Du får svar direkt och väljer det bästa lånet.

Vi jämför de här långivarna:

Varje år hjälper vi ungefär 50 000 kunder att jämföra lån

Genom att välja ett lån med lägre ränta kan du sänka din månadskostnad. En del kunder kan spara tusenlappar genom att jämföra lån via Zmarta.

 • Effektiv ränta 2,99 - 33,83 %
 • Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
 • Startavgift 0 kr
 • Återbetalningstid 1 - 18 år
 • Ålder Minst 18 år
 • Årsinkomst 100 000 kr eller mer
Låneguiden

Bra att veta när du lånar pengar

 • Så här fungerar låneansökan hos Zmarta Ansök om lån och få pengarna utbetalade – fem enkla steg

  1. Du fyller i låneansökan online eller ringer någon av våra erfarna och trevliga handläggare
   Hur mycket behöver du låna?
   Börja med att fylla i hur mycket du vill låna och önskad återbetalningstid.

  Personuppgifter
  Ditt namn, personnummer, e-mailadress osv. Här kan du också lägga till eventuell medsökande.

  1. Vi tar en kreditupplysning
   När vi har fått in din ansökan gör vi en kreditupplysning hos UC. Det fiffiga är att endast en kreditupplysning registreras, trots att din ansökan skickas till flera banker.

  Övriga uppgifter
  Boendeuppgifter
  Bor du i hyreslägenhet, bostadsrätt, eller villa? För att långivaren ska få en så korrekt bild som möjligt över din ekonomi så behöver vi veta hur din boendesituation ser ut, t. ex. om du bor i en hyresrätt eller villa och hur mycket detta kostar dig varje månad.

  Anställning
  Heltids-, deltids-, prov- eller tillsvidareanställning – din anställningsform är med och avgör dina lånevillkor. Har du ingen tillsvidareanställning (fast anställning) är det toppen om du istället har en medsökande, det ökar dina chanser att få lånet.

  1. Din ansökan skickas vidare till över 30 banker och långivare
   Vissa lämnar besked direkt, andra gör det manuellt och då kan det ta lite längre tid.

  2. Du får svar från bankerna
   Du meddelas via sms när första låneerbjudandet kommer in. Det första erbjudandet kan du få i telefonen redan en minut efter att du skickat in din ansökan. När alla banker har svarat skickar vi ytterligare ett sms. Du kan också följa processen på Mina sidor och se när bankernas svar trillar in.

  Bankerna kan ge dig fyra möjliga svar:
  Ansökan beviljad
  Banken lånar gärna ut pengar till dig utan förbehåll.

  Ansökan beviljad med komplettering
  Banken lånar gärna ut till dig förutsatt att du lämnar in kompletterande uppgifter. Komplettering kan exempelvis vara:

  Dina tre senaste lönespecifikationer
  Arbetsgivarintyg
  Balans- och resultaträkning om du är egenföretagare
  Ansökan bearbetas
  Banken arbetar med din ansökan. En del banker behandlar låneansökningar manuellt, då kan det ta längre tid innan du får svar.

  Avslag på ansökan
  Om bankerna anser att din ekonomi inte är tillräckligt stark för att klara av extra utgift i form av ett lån, får du avslag på din ansökan.

  1. Utbetalning
   Om du inte behöver komplettera din ansökan och signerar avtalet med BankID så fort du bestämt dig för ett erbjudande så kan du ha pengarna på kontot redan samma dag. Vissa banker kräver e-signering, men de flesta kör både med papper eller elektroniskt signering.
  Stäng
 • Kostar det något att låna pengar genom Zmarta?

  Nej! Det är helt kostnadsfritt för dig att ansöka om lån och låna pengar genom Zmarta. Du får dessutom exakt samma villkor och räntor som om du hade gått direkt till varje enskild bank eller långivare.

  Stäng
 • Så här gör du en budget

  budget

  Vill du springa och gömma dig när någon nämner ordet ”budget”? Alla kan såklart inte älska siffror och ekonomiska kalkyler, men de flesta uppskattar den frihet som uppstår när man har full koll på sin privatekonomi. För det är exakt det budgetar handlar om – kontroll.

  Genom att hålla koll på hur mycket du drar in varje månad och hur mycket spenderar kan ditt liv bli lite enklare. Det tar ungefär en halvtimme (inklusive kaffepausen i halvlek) att sätta upp en bra budget och det skulle kunna vara den mest välinvesterade halvtimmen i hela ditt liv. Är du med? (snälla, säg ja! Du kommer inte att ångra det).

  Steg 1: Lista återkommande inkomstkällor

  Den första delen av budgeten fixar du på ett kick, det handlar helt enkelt om att lista varenda krona som rullar in varje månad.

  Exempelvis:

  • Lön
  • Studiebidrag
  • Föräldrapenning
  • Sjukpenning
  • Ersättning från a-kassa

  Ja, du fattar, allt ska med. Tänk på att också räkna in exempelvis barnbidrag. Allt som varje månad ger klirr i kassan ska med. Kom igen, det här är kul!

  Steg 2: Skilj på fasta och rörliga utgifter

  Dags för utgifterna…men vi som hade så trevligt?! Det är ingen idé att vi luras, nu blir det lite knepigare. Egentligen inte svårare, bara en smula jobbigare. Men ge inte upp nu, vi har faktiskt kommit nästan halvvägs (och då blir det fikapaus!).

  Det vanligaste är att man i en budget skiljer på fasta och rörliga utgifter. Fasta kostnader är boende, mat, el, försäkringar, mobilabonnemang, lån, avgift till fackförbund. Ta med precis allt du kan komma på. Rörliga kostnader kan exempelvis röra sig om fika, resor, restaurangbesök, kläder/prylar och frisörbesök.

  Tänk på: Många siffror har du säkert i huvudet, men du kan även behöva leta fram uppgifter för att få med allt. Kolla betalningsavier, bankapp, internetbank osv och kom ihåg att få med sånt som dras via autogiro. Nej, nu måste det väl ändå vara dags för den där fikapausen?!

  Steg 3: Ladda ner budgetmallen/få ner allt i en budget

  Strax i mål, redo för slutspurten? Lättast för dig blir det om du använder en fiffig budgetmall (den här tycker vi är enkel och bra: [Budgetkalkylen](https://www.hallakonsument.se/budgetkalkylen "Budgetkalkylen")) och lägger in alla siffror så gör den resten av jobbet åt dig och du kan svart på vitt se var det finns plats för förändring. Det finns såklart även appar och andra mallar online som funkar precis lika bra och om du gillar du Excel bättre så är även det ett finfint hjälpmedel. Och såklart, med papper och penna kommer du hur långt som helst. Huvudsaken är alltså att du skriver ner allt. Plus, minus, är lika med. Tjoff, ganska tråkigt budgetarbete done!

  Äntligen i mål!

  Genom att lägga en ynka halvtimme på att sätta upp en budget har du skapat grunden för en god ekonomi som du kommer ha nytta av resten av livet. Bra jobbat!

  Stäng
 • Ordlista med lånetermer

  lanetermer

  Ibland slänger vi oss med ord som kan vara svåra att förstå för den som inte är insatt. En del termer förklarar vi direkt i texterna, men det kan finnas ord som behöver ett extra förtydligande. Här har du vår ordlista:

  Amortering

  Avbetalning på en skuld, exempelvis ett bolån.

  Aviavgift

  Kostnad för utskick av inbetalningsavi. Aviavgiften ska täcka kostnaden för långivarens administration kring avihanteringen.

  Betalningsanmärkning

  En anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att någon inte har skött sina betalningar. En betalningsanmärkning finns kvar i tre år, även om skulden betalas tidigare.

  Belåningsgrad

  Anger bolånets storlek i relation till bostadens marknadsvärde/pris.

  Blancolån

  Ett lån som kan tas utan säkerhet. Kallas även privatlån.

  Bottenlån

  Ett lån med bostaden som säkerhet, vilket innebär att den som lånar kan få lägre ränta. Bottenlånet utgör oftast cirka 85 procent av bostadens pris.

  Fast ränta

  Väljer du fast ränta hos banken kan du vara säker på att räntan är densamma under hela den avtalade perioden (bindningstiden). Kallas även bunden ränta.

  Handpenning

  Handpenning är den kontantinsats du betalar när du skriver på köpekontraktet. Det är alltså en förskottsbetalning på en del av bostadens totalsumma.

  Kreditgivare

  Företag som erbjuder lån. Banker är exempel på kreditgivare.

  Kreditupplysning

  En utförlig översikt över en persons ekonomi. En kreditupplysning kan innehålla information om en persons inkomster, fastighetsinnehav, eventuella betalningsanmärkningar, kreditförfrågningar, eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden och aktiva krediter. Kreditupplysning används av bland annat av banker och andra långivare för att bedöma en persons betalningsförmåga.

  Köpeskilling

  Bostadens pris.

  Lånelöfte

  Ett förhandsbesked från banken som anger hur mycket du kan låna för att kunna köpa en bostad.

  Löptid

  Lånets löptid är tidsperioden från den dag du tar lånet till den dag lånet ska vara återbetalt. Kallas också återbetalningstid.

  Medsökande

  Ytterligare en låntagare på lånet. En medsökande har samma betalningsansvar som huvudlåntagaren.

  Pantbrev

  Dokument som används som säkerhet för ett bolån.

  Privatlån

  Ett lån som kan tas utan säkerhet. Kallas även blancolån.

  Rörlig ränta

  Justeras ständigt efter marknaden, vilket innebär att du som låntagare måste vara beredd på att räntan kan gå upp, vilket påverkar din ekonomi negativt.

  Skuldebrev

  Det avtal du skriver på när du lånar pengar hos banken. I avtalet framgår villkoren för lånet, exempelvis hur mycket du lånar och vilken ränta ni kommit överens om.

  Topplån

  En del banker och bolåneinstitut låter dig låna endast upp till 70-75 % av bostadens pris/värde. Resten av lånet blir ett så kallat topplån och fungerar egentligen som ett privatlån, du får därför betala högre ränta på topplånet än på den del av bolånet som är bottenlån. Därför är det bra att välja en hög amorteringstakt tills topplånet är betalt.

  Exempel: Om du vill köpa en bostad och har sparat ihop pengar till 15 % av bostaden pris, behöver du alltså låna 85 % av banken.

  Bottenlån: ca 75 % av bostadens pris/värde
  Din del: minst 15 % procent
  Topplån: resterande del

  Uppläggningsavgift

  En engångsavgift som en bank eller annan långivare kan ta ut när ett lån tecknas. Uppläggningsavgiften ska täcka kostnaden för det administrativa arbetet med att lägga upp ett lån.

  Återbetalningstid

  Den tid du har på dig att betala tillbaka ett lån. Kallas även löptid.

  Stäng

Senaste omdömen från våra kunder

9,2 av 10 baserat på 1 599 omdömen
17 november 2019
Carin Anna Karlsson säger:

Hittade riktigt bra ränta på mina lån och har lyckats sänka månadsbeloppet med hundralappar. Tack!

17 november 2019
Mohammad Baker Dawad säger:

Tack för hjälpen

17 november 2019
Seppo Alanko säger:

Hej är mycket nöjd med all information som jag fått och allt gick smidigt till tack så jättemycket hälsningar seppo.o.alanko@Gmail

16 november 2019
Margareta Nauman säger:

Det är enkelt att låna pengar.

16 november 2019
Azizagha Mosavi säger:

Jag är så jävle nöjd

16 november 2019
Marcelina säger:

Jag är så nöjd och jätte tacksamt eftersom har fått besked derikt inte en timma utan krånglar.

Läs alla omdömen
 • Kostnadsfritt
 • Ingen bindande ansökan
Chatta med oss!