Swedbank

Banken med sammanlagt flest privatkunder i Sverige och som blivit utsedd till Årets Affärsbank fyra gånger. Lär dig allt du behöver veta om Swedbank.

Norden och i Baltikum

Bankens gemensamma historia sträcker sig tillbaka ända till 1820. Då bildades landets första sparbank i Göteborg efter europeisk förebild. 2006 byttes namnet från Föreningssparbanken till dagens Swedbank. I dag är den största aktiviteten lokaliserad i Norden och Baltikum där koncernen sammanlagt har 470 kontor i Sverige samt i de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen. Därutöver finns Swedbank representerade i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, New York, Shanghai, Moskva, Luxemburg, Marbella och Johannesburg.

Många privatkunder

Swedbank är en liten spelare inom private banking men desto större bland privatkunder; med sina 7,2 miljoner privatkunder och drygt 600 000 företags- och organisationskunder är de Sveriges största bank sett till antalet kunder. Precis som hos Zmarta kan du hos Swedbank räkna på din månadskostnad för olika lånealternativ. Swedbank olika typer av privatlån: du kan till exempel låna till bil, ta ett så kallat fritidslån eller välja om du vill lägga om befintliga lån. Om du har många små lån kan det löna sig att samla dessa med chans till bättre lånevillkor.

Hur skiljer sig Swedbank från Zmarta?

Precis som Zmarta erbjuder Swedbank många olika finansiella tjänster. De erbjuder bland annat betal- och kreditkort via MasterCard samt lån utan säkerhet från 30 000 – 350 000 kr. Risken med att bara söka lån hos en bank är att du eventuellt går miste om andra lånerbjudanden som kan vara bättre. Om du vill veta vilken bank som kan erbjuda dig bäst villkor måste du söka hos var och en. Det är inte bara tidskrävande och jobbigt utan sänker även din kreditvärdighet genom att varje bank och långivare tar varsin, separat kreditupplysning. Så istället för att ansöka om privatlån hos enbart Swedbank (till priset av en kreditupplysning) kan du med Zmarta jämföra och söka lån hos över 20 banker och långivare. Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och du får svar om din ansökan inom 24 timmar.

Vanliga kreditkortsbolag

Handelsbanken

Svenska Handelsbanken räknas som en av Nordens största banker med kontor i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna och Storbritannien. I folkmun är banken mer känd som Handelsbanken och verkar som en universalbank med finansiella tjänster för privatpersoner och företag samt med ett brett utbud inom bland annat investment banking, finansiering, trading, livförsäkringar och pensionsförsäkringar.

Vanliga kreditkortsbolag

SEB

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) är en av de största bankerna i Norden och har sitt huvudkontor i Stockholm. De är en så kallad relationsbank och vänder sig både mot privatpersoner och företag. Se till att jämföra lån med Zmarta innan du lånar hos SEB!

Vanliga kreditkortsbolag

Ica banken

Precis som Zmarta erbjuder Ica banken många olika finansiella tjänster. Verksamheten är i huvudsak inriktad mot privatkunder och kan klassificeras som en nischbank.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar