Skandiabanken

Skandiabanken startade 1994 och är ett dotterbolag till försäkringsbolaget Skandia. Något som är lite speciellt med Skandiabanken är att de inte har några kontor. Däremot erbjuds personlig rådgivning på cirka 50 orter i Sverige.

Ingen avgift för uttag i bankomat

I vardagligt tal kallas Skandiabanken för Skandia. Verksamheten lanserades som en nischbank där man riktade in sig på privatmarknaden och marknadsförde sig som banken utan avgifter. Skandiabanken är ingen fullservicebank – man kan inte erbjuda traditionella företagskonton med bank- eller plusgironummer till sina kunder. Svenska banker har oftast en särskild avgift för uttag i utländska uttagsautomater men Skandiabanken har valt att inte debitera sina kunder i automat, något som inkluderar uttag även i utländska VISA-kopplade uttagsautomater.

Etablerade i Norge

I Sverige är Skandia är en av Sveriges största oberoende kundägda bank- och försäkringskoncerner. Skandiabanken är kundägt och ägs av 1,4 miljoner kunder i moderbolaget Skandia. Sedan millenniumskiftet finns Skandiabanken även etablerade i Norge, både som bank och som börsnoterade på Oslobörsen. Bankverksamheten i Norge inkluderar cirka 380 000 kunder och har ett antal gånger belönats i kategorin kundnöjdhet.

Hur skiljer sig Skandia från Zmarta?

Precis som Zmarta erbjuder Skandiabanken många olika finansiella tjänster. De är bland annat partner till SAS EuroBonus vilket innebär att du kan tjäna EuroBonus-poäng på dina bankaffärer. Hos Skandia kan du ansöka om en kredit på mellan 20 000 och 100 000 kr men maximalt 30 % av din årsinkomst i lån utan säkerhet (privatlån, kontokredit, kreditkort). Risken med att bara söka lån hos Skandia är att du går miste om andra lånerbjudanden som kan vara bättre. Om du vill veta vilken bank som kan erbjuda dig bäst villkor måste du söka hos varenda en. Det är inte bara jobbigt utan sänker även din kreditvärdighet genom att varje bank och långivare tar en egen kreditupplysning.
Så istället för att bara söka hos Skandiabanken (till priset av en kreditupplysning) kan du via Zmarta jämföra och söka lån hos över 20 banker och långivare. Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och du får svar om din ansökan inom 24 timmar.

Vanliga kreditkortsbolag

Handelsbanken

Svenska Handelsbanken räknas som en av Nordens största banker med kontor i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna och Storbritannien. I folkmun är banken mer känd som Handelsbanken och verkar som en universalbank med finansiella tjänster för privatpersoner och företag samt med ett brett utbud inom bland annat investment banking, finansiering, trading, livförsäkringar och pensionsförsäkringar.

Vanliga kreditkortsbolag

SEB

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) är en av de största bankerna i Norden och har sitt huvudkontor i Stockholm. De är en så kallad relationsbank och vänder sig både mot privatpersoner och företag. Se till att jämföra lån med Zmarta innan du lånar hos SEB!

Vanliga kreditkortsbolag

Swedbank

Banken med sammanlagt flest privatkunder i Sverige och som blivit utsedd till Årets Affärsbank fyra gånger. Lär dig allt du behöver veta om Swedbank.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar