American Express

American Express (Amex) är ett amerikanskt multinationellt kreditkortsföretag och resebyrå som ger ut både betalkort och resekontotjänster.

Kontor i Sverige

American Express grundades 1850 och började då sin verksamhet med att hantera expresstransporter. Det var inte förrän 32 år senare som Amex började jobba med finans och pengaöverföring där den största konkurrenten då var USA:s postverk, US Postal Service. Idag har American Express kontor i Sverige men hanteringen för Europa sköts först och främst från Brighton, Storbritannien

Olika kortnivåer och resekontotjänster

American Express har kreditkort i flera olika nivåer, från ”Green” till ”Gold” till ”Platinum”. Till varje nivå, där Platinum är den högsta, ingår minst ett extra kort – ett så kallat ”Additional Card” – för att kunna separera olika typer av inköp och kostnader. Dessa kort ger resepoäng hos SAS och heter “Amexblue”, “SAS EuroBonus American Express Classic Card” och “SAS EuroBonus American Express Premium Card”. Fördelarna med att ha flera kort är att du lättare kan separera olika utgifter, samla poäng och att dina familjemedlemmar även kan ta del av de förmåner som American Express olika extrakort erbjuder.

Hur skiljer sig Zmarta från American Express?

American Express erbjuder bara betalkort och resekontotjänster medan Zmarta täcker flera ekonomiska områden för att kunna erbjuda dig en bred finansiell tjänst. Oavsett om du vill hitta ett lämpligt kreditkort, låna pengar, teckna en försäkring eller hitta den bästa sparformen så hjälper Zmarta dig med alla privatekonomiska behov.

Vanliga kreditkortsbolag

Handelsbanken

Svenska Handelsbanken räknas som en av Nordens största banker med kontor i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna och Storbritannien. I folkmun är banken mer känd som Handelsbanken och verkar som en universalbank med finansiella tjänster för privatpersoner och företag samt med ett brett utbud inom bland annat investment banking, finansiering, trading, livförsäkringar och pensionsförsäkringar.

Vanliga kreditkortsbolag

SEB

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) är en av de största bankerna i Norden och har sitt huvudkontor i Stockholm. De är en så kallad relationsbank och vänder sig både mot privatpersoner och företag. Se till att jämföra lån med Zmarta innan du lånar hos SEB!

Vanliga kreditkortsbolag

Swedbank

Banken med sammanlagt flest privatkunder i Sverige och som blivit utsedd till Årets Affärsbank fyra gånger. Lär dig allt du behöver veta om Swedbank.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar