Utgiftsskydd

– En bra grej för dig som vill låna tryggt

Zmartas utgiftsskydd

Som ett komplement eller alternativ till våra samarbetspartners låneskydd erbjuder vi på Zmarta vårt eget utgiftsskydd. Den här försäkringen är oberoende av lånet du tar och du väljer själv det månadsbelopp du vill försäkra dig för. Det betyder att skadeersättningen betalas ut till dig som är försäkrad och inte till långivaren. Utgiftsskyddet är såklart helt frivilligt och påverkar inte kreditbedömningen.

Vad är ett utgiftsskydd?

Zmartas utgiftskydd är en slags försäkring som fungerar som säkerhet för dig och din familj ifall du eller någon anhörig skulle råka ut för något oförutsett som gör att ekonomin försämras. Det skulle exempelvis kunna vara om du råkade ut för arbetslöshet, sjukdom och dödsfall. När ekonomin plötsligt blir sämre fungerar utgiftsskyddet som en garanti för att vissa fasta kostnader ändå täcks.

Hur fungerar Zmartas utgiftsskydd?

Utgiftsskyddet ger skadeersättning direkt till dig som tecknat skyddet. Hur stor ersättningen blir beror på hur stor summa du väljer att försäkra. Eftersom utgiftsskyddet inte är kopplat till lånet som sådant fungerar det i praktiken som ett skydd för en eller flera utgifter du har. Du kan exempelvis teckna utgiftsskyddet för att försäkra att din bostadshyra är täckt om något oförutsett händer.

Skyddet ger dig skattefri ekonomisk ersättning varje månad, vid sjukskrivning och arbetslöshet. Vid dödsfall betalar utgiftsskyddet ut 100 000 kronor till ditt dödsbo. Du betalar skyddet smidigt via autogiro.

Hur mycket kostar det?

Kostnaden för utgiftsskyddet är 69,50 kronor för varje 1 000 kronor som försäkras – eller, om man så vill, 6,95 % av den totala summan som försäkras. Du kan försäkra mellan 1 000 och 8 000 kronor i månaden. Här finns med andra ord chansen att anpassa både skyddet och kostnaden efter dina personliga behov och din ekonomi.

Vem kan teckna det?

För att få teckna Zmartas utgiftsskydd krävs det att du uppfyller några enkla krav:

  • Du ska vara över 18 år, under 64 år och vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en tillsvidareanställning och arbeta minst 17 timmar per vecka

Det finns ytterligare några krav som tas upp i förköpsinformationen du får ta del av innan eller i samband med att du tecknar skyddet. Som egenföretagare kan du tyvärr inte teckna vårt utgiftsskydd. Hör gärna av dig till oss om du vill veta vad det finns för alternativ till utgiftsskyddet för dig som egenföretagare.

Hur skaffar jag utgiftsskyddet?

Om du gjort en låneansökan på Zmarta, online eller via telefon, får du chansen att teckna utgiftstskyddet. Har du frågor om skyddet, hör av dig till oss på info@zmarta.se eller 0771-47 48 49.

Försäkringsvillkor & ångerrätt

Innan du bestämmer dig för att skaffa utgiftsskydd kommer du få information om Zmarta, vår försäkringsförmedling och skyddet som sådant. När du tecknat skyddet får du ett bekräftelsebrev med försäkringsbesked och mer information från försäkringsbolaget.

För de försäkringar Zmarta förmedlar gäller alltid ångerrätten på 30 dagar.

Tillstånd & klagomål

Zmarta är ett registrerat varumärke och ett affärsområde inom Freedom Finance Kreditservice AB. Både Zmarta Försäkring AB och Freedom Finance Kreditservice AB är registrerade försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och har tillstånd av och står under Finansinspektionens tillsyn för respektive försäkringsförmedling.

Det som gäller vid eventuella klagomål i samband med försäkringsförmedlingen ser du här.

Våra samarbeten

Zmarta jämför över 150 banker, el- och försäkringsbolag. På så sätt kan vi se till att du får det bästa erbjudandet med de bästa villkoren. Här nedanför ser du ett urval av de vi jämför på långivarsidan.