Försäkring för student

Även som student är det självklart superduperviktigt med rätt försäkringar. Om du ska inleda studier eller redan studerar, är det nödvändigt att se över vilka försäkringar du har (eller saknar), om det ingår försäkringar i studentföreningar eller liknande som du är medlem i och sätta ihop ett skydd som gör dig lika försäkrad som under tiden du bodde hemma.

Hemförsäkringen är grunden

Om du flyttat hemifrån behöver du en hemförsäkring, oavsett om du köpt egen lägenhet, bor i studentkorridor eller hyr i andra hand. En hemförsäkring är "nödvändigt ont" oavsett hur du bor – även i ett studentrum på bara några kvadratmeter där du i stort sett endast har plats för ett par kartonger med personliga ägodelar. Hemförsäkringen täcker nämligen mycket mer än bara dina saker. Skulle din bostad bli oanvändbar efter en skada orsakad av till exempel vattenläckage eller brand får du ersättning genom hemförsäkringen.

Som alltid skiljer sig olika försäkringsbolags hemförsäkringsvillkor från varandra, både gällande vad som ingår och hur mycket de kostar, och därför är det viktigt att värdera dem utefter din livssituation och vad som är viktigast för dig att skydda. Ett exempel på det kan vara att kontrollera så att försäkringen hjälper dig om din dator går sönder eller din cykel blir stulen.

Vad ingår i en hemförsäkring för student?

I vissa försäkringar ingår reseskydd under ett antal dagar, vilket är ett bra skydd om olyckan skulle vara framme då du befinner dig på resande fot. Även allriskförsäkring ingår i många fall, och gör den inte det kan den oftast tecknas som ett tillägg. Allriskförsäkringen kallas även för drulleförsäkring och kan ersätta exempelvis hemelektronik som går sönder, förutsatt att produkten är under ett visst antal år gammal. I många hemförsäkringar ingår också en olycksfallsförsäkring som är till bra hjälp om du till exempel skulle bli inlagd på sjukhus.

En viktig del i hemförsäkringen är personskyddet. Med ett personskydd får du bland annat hjälp om du skulle skada dig utomlands, om du skulle krävas på ett skadestånd eller om du skulle behöva rättslig hjälp. Det här är ett billigt skydd som kan spara dig massor av tusenlappar.

Bra att tänka på

När du ska teckna en hemförsäkring som studerande kan du ofta medförsäkra en sammanboende. Då har ni båda samma skydd via hemförsäkringen men upplägget blir vanligtvis billigare än om ni skulle ha varsin försäkring. Självrisken är en del av kostanden vid en skada och en summa som du själv måste betala varje gång du anmäler en skada till försäkringsbolaget. Försäkringsbolagen drar oftast bort värde i form av åldersavdrag, vilket betyder att varans värde sjunker för varje år och ersättningen därmed blir lite lägre än om du skulle köpa samma vara ny idag. Var noga med att kolla upp vilka regler som gäller för din ålder – om du börjar studera som 25-åring, kommer du då kunna ha studentförsäkring studieperioden ut eller gäller den endast till en viss ålder?

Jämför studentförsäkringar online

Oavsett vilken försäkring du tänkt skaffa så är det en bra idé att jämföra priser och villkor för olika försäkringar. Det här gör du enkelt och smidigt online och behöver oftast bara fylla i ett par uppgifter för att du ska kunna få upp en jämförelse mellan flera olika försäkringsbolag. Som student har man inte alltid så gott om pengar och bara genom att jämföra olika försäkringar så kan du spara så mycket som flera tusen kronor per år. 

Läs mer och jämför och teckna hemförsäkring som student direkt hos oss på Zmarta.

  • Försäkringar
  • Student
  • Ekonomi
  • Jämför försäkringar
  • Försäkring

Hitta rätt försäkring hos Zmarta

– skydda det du håller kärt

Vi hjälper dig att hitta försäkringar för bilen, huset, prylarna och dig själv, som både är snälla mot din plånbok och som täcker mest för pengarna. Jämför försäkringar helt kostnadsfritt på bara några sekunder och välj det alternativ som passar dig bäst.

Hur går det till då?

  • 1
  • 2
  • 3

Fyll i dina uppgifter

Okej, vi vet att det inte är världens roligaste att teckna försäkring men för att kunna skydda det du håller kärt är försäkringarna nödvändiga. Fyll bara i dina uppgifter så analyserar Zmarta dina val och presenterar flera försäkringsalternativ. Självklart är det kostnadsfritt.

Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos försäkringbolagen

Nu blir allt genast lite roligare, Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos försäkringsbolagen. Vi tar in så många förslag som möjligt så att du kan göra ett välgrundat och smart val. Och du då? Du behöver inte göra någonting alls.

Välj försäkring

På bara några sekunder får du svar med prisförslag från flera försäkringsbolag. När du hittat en försäkring du är nöjd med behöver du bara välja när du vill att den ska starta – sen är det klart. Du får alltid en bekräftelse med all information över mail. Nu är du skyddad!

Jämför