Försäkringar för olika syften

En försäkring kan täcka allt från litet till stort. Du kan skaffa så kallad drulle-/allrisk-/olycksförsäkring som är till hjälp främst då du råkar ha sönder saker, likaväl som att du kan försäkra en hel villa, en sprillans ny bil, samt personer och djur i ditt hushåll. Försäkringar ger oss konsumenter hjälp och skydd då det oförutsedda händer.

Vilka försäkringar ska du ha?

Vilka olika försäkringar du bör ha är såklart individuellt; äger du en bil som är i trafik så måste du (enligt lag) som minst ha en trafikförsäkring för att få köra bilen. En hemförsäkring är också att rekommendera, oavsett om du bor i villa, hyreslägenhet eller bostadsrätt. Om du är inneboende bör du också kolla upp vad som gäller om det oförutsedda skulle hända. Vid köp av ny elektronik blir man ibland erbjuden att köpa till en extraförsäkring. Om detta händer dig ska du vara noga med att läsa igenom villkoren för dina redan existerande försäkringar – kanske är din nya pryl automatisk försäkrad via din hemförsäkring, exempelvis. Det är även viktigt att vara noga med att läsa igenom extraförsäkringens villkor gällande om din pryl går sönder, vad försäkringen täcker och vad som händer efter de månader som försäkringen gäller? Tänk igenom vad som är viktigt för just dig att försäkra men var också medveten om att alla bör ha åtminstone en hem- eller villaförsäkring och en bilförsäkring om man äger en bil.

Spara pengar och pengar – jämför försäkringar på nätet

Genom att jämföra försäkringar kan du spara flera tusen kronor per år. Idag finns det smarta verktyg online där du enkelt kan jämföra olika försäkringar för att få fram priser och villkor. Ibland är det kanske inte priset som är det viktigaste, utan att ett visst villkor finns med för just den försäkringen som du söker. Glöm inte bort att jämföra kostnader för självrisk om du en dag skulle behöva använda dig av din försäkring.
I Sverige finns många kända försäkringsbolag att välja bland då det är dags att skaffa eller förnya en försäkring. Genom att använda dig av Zmarta kan du enkelt jämföra både bil-, hem- och villaförsäkring, helt kostnadsfritt, och få prisförslag från flera olika försäkringsbolag. Tjänsten fungerar lika bra när du skaffar en helt ny försäkring som när du vill undersöka om du kan hitta billigare och bättre alternativ till de försäkringar du redan har. Förutom att du snabbt får en bra översikt över de olika försäkringsbolagens erbjudanden kommer du även att spara in massa dyrbar tid på att ringa runt eller klicka omkring på flera olika hemsidor för att få fram relevant information för att enkelt kunna jämföra.

Du behöver bara fylla i några få fält för att få prisförslag från flera olika försäkringsbolag och skulle du sedan hitta en försäkring som passar dig, kan du till och med teckna den direkt!   

Alla försäkringar hos ett försäkringsbolag?

Visst, det kan kännas enkelt att samla alla hushållets försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det är dessutom många försäkringsbolag som ger viss rabatt om du har två eller flera försäkringar där. I nästan alla fall lönar det sig dock att jämföra olika bolags försäkringar. Det kan exempelvis vara så att villaförsäkringen är billigare på ett ställe medan bilen är betydligt billigare att försäkra hos ett annat bolag, och då skiljer det oftast så pass mycket att rabatten inte spelar någon roll.

Checklista när du jämför försäkringar

  • Vad är viktigast att försäkringen täcker för dig och din eventuella familj?
  • Bilförsäkring – fundera på om det, utifrån ditt körande och din bil, lönar sig med helförsäkring eller om det faktiskt räcker med halvförsäkring eller trafikförsäkring
  • Tänk på: Försäkringar kan oftast betalas per månad, kvartal eller helår och här kan du ibland spara pengar genom att välja betalning en gång per år

photo-1515378960530-7c0da6231fb1

Bilförsäkring
Hemförsäkring

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt