Försäkring för familjen

Försäkring för hemmet, bilen och sakerna. Men familjen då, är den rätt försäkrad? Beroende på hur din familjesituation ser ut är vissa försäkringar viktigare än andra. Ta reda på vilka som gäller för just din familj!

Försäkra hela familjen

Livet består av många olika faser som påverkar dig och familjen. Tillökning, större bostad eller nytt jobb? Livet och vardagen förändras! Även tråkiga händelser såsom och arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom kan få vardagen att rubbas. Med rätt försäkring kan du trygga ekonomin. Det kan vara genom inkomstförsäkring eller försäkringar för sjuk- och olycksfall som kan tecknas både individuellt och till hela familjen. Det finns även specifika försäkringar för barn och gravida.

Olycksfallsförsäkring till dig och familjen

Som anställd har du sannolikt en olycksfallsförsäkring genom jobbet som gäller under arbetstid. På fritiden är det naturligtvis också viktigt att ha ett skydd ifall olyckan är framme. Tänk ifall du råkar cykla omkull, bryter ett ben eller skadar tänderna? Därför är det viktigt att familjen är olycksfallsförsäkrad. En sådan kan ge ersättning för hjälpmedel och merkostnader vid till exempel behandling, tandskada, rehabilitering eller transport.

Livförsäkring

Även om det kan kännas både obehagligt och märkligt att tänka på vad som skulle hända ifall man själv eller ens partner skulle gå bort så är det viktigt att göra det. Livförsäkring ger ersättning till din make/maka eller sambo ifall du avlider. Du kan själv justera hur högt belopp du i så fall skulle lämna efter dig. Syftet med en livförsäkring är för att ens partner och familj ska kunna bibehålla sin levnadsstandard, den ska alltså ”täcka upp” för inkomstbortfallet.

Barnförsäkring

De allra flesta barnfamiljer har en så kallad barnförsäkring som ger ersättning till barnet om han eller hon skulle blir svårt skadat. Barnförsäkringen täcker även familjens kostnader och utlägg på grund av skada eller sjukdom. Det finns både en barnförsäkring och en flerbarnsförsäkring; Kostnaden för en enbarnsförsäkring brukar ligga på ungefär 140 kronor i månaden och omkring 175 kronor för två eller fler barn.

Bilförsäkring
Hemförsäkring

Jämför hemförsäkringar

  • Jämför flera försäkringsbolag samtidigt
  • Hitta bäst pris och villkor
  • Kostnadsfritt

Jämför bilförsäkringar

  • Jämför flera försäkringsbolag samtidigt
  • Hitta bäst pris och villkor
  • Kostnadsfritt

Om försäkring

Välj rätt försäkring – såhär ska du tänka

När du ska teckna en ny försäkring finns det en del saker man bör tänka på. Bland det viktigaste och bästa du som konsument kan göra är att jämföra de olika försäkringarna hos olika försäkringsbolag. En annan viktig del är att se vilka villkor som gäller för respektive försäkring samt att kolla upp priset ordentligt.

Om försäkring

Bäst försäkring

När du ska skaffa en försäkring är det bästa du kan göra att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra, både när det kommer till pris och det som ofta kan vara ännu viktigare, nämligen villkoren. Om du är noggrann och faktiskt kikar igenom och jämför ett antal försäkringsbolag mot varandra är chansen stor att du hittar den försäkring som faktiskt är den bästa för dig.

Om försäkring

Bästa försäkringsbolagen

Ska du skaffa ny försäkring eller funderar du på att se över din nuvarande eller alternativt byta den? Det finns ett stort antal försäkringsbolag på marknaden och frågar du olika personer om rekommendationer får du mycket troligt flera olika svar på vilket som är det bästa försäkringsbolaget. Olika erfarenheter kommer att ge dig flera olika val att välja mellan. Så hur ska du tänka?

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar