Bilförsäkring Audi

Att hitta en bilförsäkring till sin Audi är inte svårt, men om du är noggrann och vill ta reda på vilken försäkring, vilket pris och vilka villkor som är allra bäst, då är det en toppenbra idé att jämföra olika bilförsäkringar. Häng på, så guidar vi dig till den bästa försäkringen för just din Audi!

Hitta rätt bilförsäkring för din Audi

Härlig körglädje, hög komfort och vacker design. Audis egen slogan Vorsprung durch Technik, står för ”försprång genom teknik” och stämmer i många fall väl. Audi har många populära bilmodeller, allt från små och snabba till rymliga och bekväma familjebilar. Det som är gemensamt för alla bilar är att det ska finnas en bilförsäkring på dem, och allra helst en försäkring som du ska trivas och känna dig trygg med.

Helförsäkring Audi

Med en helförsäkring kan du känna dig trygg med att få ersättning om du till exempel blir utsatt för stöld, om du får en glasskada eller behöver hjälp vid juridiska tvister. I många fall ersätts även plåtskador samt förar- och passagerarskador om du varit med om en kollision. En helförsäkring brukar man vanligtvis välja om man har en nyare Audi som fortfarande är värd mycket pengar, men där vagnskadegarantin upphört att gälla. Vagnskadegarantin gäller vanligtvis under bilens första tre år efter att den har levererats från fabriken.

En helförsäkring brukar man vanligtvis välja om man har en nyare Audi som fortfarande är värd mycket pengar, men där vagnskadegarantin upphört att gälla.

Halvförsäkring Audi

Halvförsäkringen innehåller även den ett bra försäkringsskydd men där yttre skador på bilen inte täcks. Som förare och passagerare sitter man dock säkert och om det skulle hända något oförutsett så ingår även bärgning i halvförsäkring. Många som köper en helt ny bil där vagnskadegarantin ingår väljer att halvförsäkra fram till dess att vagnskadegarantin slutar att gälla. Samma gäller för många som äger en Audi där värdet inte längre är så högt på själva bilen, då väljer man halvförsäkring där man är skyddad som passagerare men där bilens yttre inte är lite noga att få ersättning för.

Trafikförsäkring Audi

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla bilar i trafik i Sverige. Trafikförsäkringen täcker skador på den andres fordon om det skulle vara du som var orsakat en olycka. Den täcker även personskador på andra trafikanter. Många som har en gammal bil väljer att endast ha en trafikförsäkring på bilen.

Tilläggsförsäkringar Audi

Till alla försäkringar går det att teckna tilläggsförsäkringar om det finns behov för det. Dessa tillägg skiljer sig mellan olika försäkringsbolag och innan du tecknar en tilläggsförsäkring bör du vara noga med att läsa igenom villkoren på din bilförsäkring för att se att det du vill extraförsäkra inte redan ingår. Vissa tilläggsförsäkringar är vanliga och många kostar inte så mycket per år och kan fungara som extra trygghet. Tilläggsförsäkringen ”djurkollision” är vanlig och innebär att du inte behöver stå för självrisken om det blivit en skada på din bil på grund av kollision med ett djur. En annan vanlig tilläggsförsäkring är ”Hyrbil” vilket gör att du kan få tillgång till hyrbil om din bil är på verkstad eller liknande.

Jämför bilförsäkringar

Det bästa man kan göra för att hitta en bra bilförsäkring till sin Audi är att jämföra. Jämförelser kan du enkelt göra online och på ett bra sätt få fram en överblick över både pris och villkor för olika försäkringar. Priset avgörs bland annat av hur mycket du kör bilen, din ålder, vilken bilmodell du har och naturligtvis vilken sorts försäkring du tänkt teckna. Ta även reda på vad priset för självrisken är för respektive försäkring och fundera gärna kring vilka utgifter din privatekonomi klarar av, ifall olyckan skulle vara framme.

Att jämföra är alltid bra, dels för att hitta villkor som passar dig och din familj bäst, för att du ska känna dig trygg i varje situation och samtidigt för att hitta ett pris som passar din budget.

Det bästa man kan göra för att hitta en bra bilförsäkring till sin Audi är att jämföra.

Jämför bilförsäkringar

  • Jämför flera försäkringsbolag samtidigt
  • Hitta bäst pris och villkor
  • Kostnadsfritt

Bilförsäkring

Billigast bilförsäkring

För att hitta det försäkringsbolag som erbjuder billigast lösning till din bil kan det vara bra att jämföra innan du väljer. Läs här hur Zmarta kan hjälpa dig!

Bilförsäkring

Bilförsäkring Renault

Stor, liten eller mittemellan – oavsett vilken Renault du kör så behöver du en försäkring som passar just dig och din bil. Spana in våra tips!

Bilförsäkring

Vad är viktigast i en bilförsäkring?

Funderar du över att byta försäkringslösning till din gamla vapendragare i garaget eller vill du försäkra varenda centimeter av en sprillans nya Audi? Zmarta hjälper dig att hitta rätt bilförsäkring!

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar