Så får du en billig bilförsäkring.

Polo är en liten, pålitlig bil som är rolig att köra och relativt billig att äga. Här nedanför kan du läsa våra råd om bilförsäkring för Polo, vad som ingår i olika bilförsäkringar samt tips om vad som kan vara bra tänka på när man letar försäkring till sin Polo. Lycka till med ditt bilägande!

Trafikförsäkring Polo

Trafikförsäkring är, enligt lag, obligatorisk för alla bilägare vars bil är i trafik. Trafikförsäkringen hjälper dig om det skulle uppstå skador på andra fordon eller personskador, om det skett en olycka där det var ditt fordon som var orsaken till skadorna. Om du väljer att endast skaffa en trafikförsäkring för din Polo bör du vara medveten om att den här försäkringen inte ersätter skador, exempelvis plåtskador, som blir på din egen bil. Inte heller personliga saker som förstörs inne i bilen ersätts. Däremot så får du ersättning för både krockskador på fordon samt personskador om du skulle bli påkörd av annat fordon som har trafikförsäkring.

Trafikförsäkring är, enligt lag, obligatorisk för alla bilägare vars bil är i trafik.

Halvförsäkring Polo

Har du en lite nyare Polo som fortfarande omfattas av vagnskadegarantin (läs mer längre ned) kan du välja en halvförsäkring. Halvförsäkringen är även ett bra val för den som äger en lite äldre Polo men som vill vara lite mer försäkrad än med trafikförsäkringen. I halvförsäkring ingår till exempel bärgning, vilket det inte gör i trafikförsäkringen. I halvförsäkring kan det även ingå ersättning om bilen skadas i en brand, om du får ett stenskott/spricka i glas samt om det skulle utsättas för ett bilinbrott eller få bilen stulen. Dessa villkor är dock olika beroende på vilket försäkringsbolag som du väljer och därför är det viktigt att läsa igenom vad som gäller just för den försäkringen du ska ta.

Helförsäkring Polo

Äger du däremot en Polo som inte längre täcks av vagnskadegarantin, men som ändå är relativt ny, är helförsäkring det bästa valet. Förutom det som täcks i trafikförsäkringen och halvförsäkringen så kan även vagnskadegaranti, rättskydd vid tvister samt bärgning ingå i helförsäkringen.

Vagnskadegaranti Polo

När du köper en helt fabriksny bil får du nästan alltid vagnskadegaranti. Hur länge den gäller är lite olika, men många gäller de tre första åren. Den som köper en ny bil får ett medföljande bevis där det framgår hur länge vagnskadegarantin gäller. Därefter kan du ha fortsatt vagnskadegaranti, beroende på vilken försäkring du väljer. När du har vagnskadegaranti kan du få ersättning för skador på bilen som orsakats av exempelvis krock, skadegörelse eller dikeskörning. För vagnskadegarantin finns oftast flera olika självriskkostnader, väljer du en högre kostnad för självrisken så blir själva försäkringen billigare, och vice versa.

När du köper en helt fabriksny bil får du nästan alltid vagnskadegaranti.

Övriga tilläggsförsäkringar Polo

Känner du att det skulle vara bra med ytterligare försäkringar? Att tilläggsförsäkra din Polo kan naturligtvis vara klokt, bland olika tilläggsförsäkringar kan du hitta; ”djurkollision”, extra försäkringar för förare och passagerare, hyrbilsförsäkring med mera.

Tips och råd

  • Jämför! Det är alltid bra att jämföra olika försäkringar. Som ägare till en Polo är det en bra idé att jämföra olika bilförsäkringar mot varandra för att se till att både pris och villkor matchar ditt intresse.

  • När något händer. Ta reda på vad du ska göra om olyckan faktiskt är framme. Hur anmäler du skadan och kan du på ett smidigt sätt få tag i försäkringsbolaget? Har du rätt till hyrbil och hur ska du skicka in eventuella papper om du besökt sjukhus eller liknande?

Har du en äldre Polo och funderar på enbart trafikförsäkring? Trafikförsäkring är absolut ett bra alternativ för äldre bilar, men det kan vara väldigt skönt att ha en försäkring som även ger hjälp vid bärgning om det skulle bli aktuellt. En halvförsäkring täcker in hjälp med bärgning vid olycka.

Fler i samma kategori

Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring – och spara i snitt 1800 kr/år
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...
Tanka fel bränsle bil
Bilförsäkring Feltankning: så gör du om du tankat fel bränsle
Har du råkat tanka bensin i en dieselbil eller vice versa? Feltankning kan bli en dyr historia, speciellt om du har star ...
Bilförsäkring Stenskott
Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsl ...