Bäst försäkring

När du ska skaffa en försäkring är det bästa du kan göra att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra, både när det kommer till pris och det som ofta kan vara ännu viktigare, nämligen villkoren. Om du är noggrann och faktiskt kikar igenom och jämför ett antal försäkringsbolag mot varandra är chansen stor att du hittar den försäkring som faktiskt är den bästa för dig.

Betala inte för mycket i onödan – jämför!

Det kan kännas både besvärligt och svårt att grotta ner sig i information kring olika försäkringar. Idag finns dock bra möjligheter att jämföra försäkringar online och därmed hitta den bästa försäkringen för dig och din ekonomi. På Zmarta jämför du snabbt och enkelt flera olika typer av försäkringar. Du får prisförslag från flera olika bolag och är inte bunden till något av dem.

Innan du jämför kan du börja med att fundera över vilka försäkringar du faktiskt behöver ha. En hemförsäkring bör alla ha, har du bil behöver du en bilförsäkring och har du barn eller husdjur bör även dessa vara försäkrade på ett eller annat sätt. Utöver det här kan det vara klokt med både olycksfallsförsäkring, livförsäkring och pensionsförsäkring.

När du väl kommit fram till vilka olika försäkringar du ska ha, kan du börja jämföra och få fram förslag på både pris och villkor hos olika försäkringsbolag.

Om du har en existerande försäkring men skulle vilja byta, ska du kolla upp vilket datum din försäkring förfaller och ett tag innan dess börja kika på och jämföra alternativ. Var även noga med att ta reda på vilket datum din nya försäkring börjar gälla, så att du inte riskerar att vara oförsäkrad under en period.

Värt att tänka på

Är det dags att flytta hemifrån? En hemförsäkring är kanske inte det första man vill fundera på, men ändå en viktig sak. I många hemförsäkringar ingår dessutom en reseförsäkring som ger bra skydd om något skulle hända då du är utomlands. Så fort du flyttar hemifrån och alltså är skriven på en annan adress än exempelvis dina föräldrar så kommer du att behöva en egen försäkring.

Om du däremot är lite äldre och faktiskt närmar dig pensionsåldern, kan det vara klokt att kika igenom dina existerande försäkringar och vad som kommer att ske den dag då du pensioneras. Kommer dina försäkringar att fortsätta gälla eller avslutas de i och med att din anställning avslutas? En olycksfallsförsäkring är ett bra skydd då man är lite äldre. Den ger bland annat ersättning om du skulle bli inlagd på sjukhuset. Även försäkringar för pensionärer kan jämföras online för att den bästa ska hittas.

Olika försäkringar och innehåll

Här nedanför listan vi ett par försäkringar som är vanliga för ett hushåll. Vad som gäller och vad som ingår i respektive försäkring syns i de olika bolagens erbjudanden när du väl börjat jämföra.

 • Hemförsäkring: En försäkring som kan ge bra hjälp om det skulle hända något i ditt boende. Försäkringen kan i många fall hjälpa till om ditt hus blivit skadat och om du skulle bli utsatt för inbrott eller liknande. En hemförsäkring bör alla ha, oavsett boendeform.

 • Bilförsäkring: En försäkring måste finnas på alla bilar som är i trafik. Beroende på bilens ålder, hur mycket du kör samt ett par andra faktorer kan du välja allt från trafikförsäkring (lägsta nivån) till helförsäkring som täcker betydligt mer om något skulle hända.

 • Allriskförsäkring/drulleförsäkring: Ibland erbjuds detta som ett tillägg till hemförsäkringen. Allriskförsäkringen kan hjälpa dig om du till exempel köpt ny elektronik som gått sönder, om du tappar dina glasögon eller om din mobiltelefon blir stulen.

Tips för att hitta den bästa försäkringen

 • Läs igenom försäkringarnas innehåll för att se till att villkoren passar dig och det som du vill försäkra. Att fastna för den försäkring som har det lägsta priset är naturligtvis lockande, men i en situation då du verkligen behöver använda dig av din försäkring är även villkoren viktiga.

 • Mer än en försäkring? Då kan en tanke vara att samla försäkringarna hos ett och samma bolag. Du har då först och främst fördelen att dina försäkringar blir enkla att administrera, men om du teckna fler försäkringar hos samma bolag kan du även få en viss procentrabatt på totalpriset för försäkringarna.

Bilförsäkring
Hemförsäkring

Jämför hemförsäkringar

 • Jämför flera försäkringsbolag samtidigt
 • Hitta bäst pris och villkor
 • Kostnadsfritt

Jämför bilförsäkringar

 • Jämför flera försäkringsbolag samtidigt
 • Hitta bäst pris och villkor
 • Kostnadsfritt

Om försäkring

Vad täcker hemförsäkring vid vattenskada?

Drabbas du av en vattenskada kan du få ersättning från din hemförsäkring. I den här artikeln går vi igenom vad som gäller beroende på om du bor i bostadsrätt, hyresrätt eller villa.

Om försäkring

Rekordhögt intresse för inkomstförsäkringar: upp 224 % i mars 2020

Intresset för personförsäkringar har ökat lavinartat under kort tid. Det visar färsk statistik från jämförelsetjänsten och försäkringsförmedlaren Insplanet, som är en del av och står bakom försäkringstjänsterna på Zmarta. Insplanet ser även ett tydligt samband mellan det ökade intresset och coronavirusets framfart i Sverige. ”Osäkerheten inför framtiden gör att vi vill stärka tryggheten med försäkringar. Efter den senaste tidens rekordhöga varsel är det framförallt inkomstförsäkringar som våra användare visar ett starkt ökat intresse för”, berättar Tomas Jonson, VD för Insplanet

Om försäkring

Välj rätt försäkring – såhär ska du tänka

När du ska teckna en ny försäkring finns det en del saker man bör tänka på. Bland det viktigaste och bästa du som konsument kan göra är att jämföra de olika försäkringarna hos olika försäkringsbolag. En annan viktig del är att se vilka villkor som gäller för respektive försäkring samt att kolla upp priset ordentligt.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar