Vattenfall AB Försäljning

 • Organisationsnummer: 556036-2138

 • Vattenfall AB

 • Stockholm

08-739 50 00

Vattenfall – ett klimatsmart val

Vattenfall är ett europeiskt energiföretag som i över 100 års tid har levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom både samarbete och innovation. Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och därför är strävan att göra det möjligt att leva helt fossilfritt inom en generation, Vattenfalls främsta mål. Idag är Vattenfall en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme.

Fast eller rörligt elpris från Vattenfall – vad är billigast?

Många undrar vilket det billigaste alternativet på elavtal är och en av de viktigaste aspekterna som påverkar dina kostnader för elen är om du väljer ett fast eller ett rörligt elpris. Ett rörligt elpris, är litegrand som det låter – svårt att förutse. Där följer priserna elbörsen NordPool och innebär därför att priset både kan stiga och sjunka. Det kan innebära en risk om din ekonomi inte välkomnar oväntade utgifter. Så är du en trygghetsmänniska som vill veta i förväg vad du ska komma att betala, är det kanske något du behöver ha i åtanke. Rörliga elavtal brukar dock vara kända för att ge en lägre totalkostnad i det långa loppet.

Ett fast elpris däremot innebär att det blir lättare för dig att veta vad du kommer att betala varje månad för din elanvändning, även om det på sikt också kan vara ett dyrare alternativ än vad ett rörligt elpris är. Självklart avgörs även priset av hur mycket el du använder. Ett elavtal med fast elpris innebär att du binder ditt elavtal under en viss period och har då ett fast pris per kWh som kommer att vara detsamma under hela den perioden.

Var med och påverka miljön – teckna ett fossilfritt elavtal hos Vattenfall

Vill du vara med och påverka vårt klimat och vår miljö har Vattenfall gjort det enkelt för dig genom att all el du köper av dem i Sverige är fossilfri. Den kommer från vind-, sol-, vatten- och kärnkraft. Det innebär att du som kund är med och bidrar till ett fossilfritt liv oavsett vilket elavtal du kommer att välja.

Miljöriktiga uppvärmningsalternativ hos Vattenfall

Luftvärmepump – kan halvera dina uppvärmningskostnader

För vårt nordiska klimat finns det mer än ett skäl till att investera i en luftvärmepump. Du minskar din bostads värmekostnad med upp till hela 55% och upp till 75% om du installerar i ditt fritidshus. Du får en bättre miljö inomhus och alltid en skön och behaglig temperatur oavsett väder utanför. Är det riktigt varma dagar kan du dessutom använda den som en luftkonditionering och den fungerar även som avfuktare. De flesta luftvärmepumpar går dessutom att fjärrstyra, reglera och schemalägga via din smartphone, oavsett var du befinner dig.

Bergvärme – en ekonomisk energiform

Att installera bergvärme är ungefär som att hämta sin energi direkt från naturen. Det är solvärme som lagras i marken och som via ett till två djupa borrhål pumpas till värmepumpar. Bergvärme är både bekvämt, naturligt men framförallt ekonomiskt och du har möjligheten att spara upp till hela 80% av din uppvärmnings- och varmvattenkostnad. En värmepump håller i närmare 20 år men kan då enkelt bytas vilket för att livslängden på hela anläggningen är cirka 50 år.

Solceller – ett val för framtiden

Vill du producera din el på egen hand är solceller ett ultimat alternativ. Gör ditt fritidshus eller din bostad till en del av ett fossilfritt samhälle genom att installera solceller från Vattenfall. Du sänker dina elkostnader och har möjlighet att sälja din överskottsdel. Vattenfall är en certifierad leverantör av solceller och säljer enbart hållbart producerade solceller, som är kontrollerade i varje steg i produktionen och som verkar för att koldioxidutsläppen är så låga som möjligt under hela sin livsperiod. Hos Vattenfall får du personlig rådgivning och ett förslag på ett solcellspaket som är anpassat efter dina önskemål och ditt taks förutsättningar. Du har även möjlighet till delbetalning om detta önskas.

Ladda elbilen

Elbilen är framtiden och dessutom miljövänligt. Idag går det mesta att köra på el. Bussar, bilar, cyklar och tåg. Vattenfall kan hjälpa dig med säker och bekväm laddning av ditt fordon hemifrån. De kan utföra en standardinstallation var du än bor och kan erbjuda dig att ladda fordonet publikt i både Sverige och utomlands. Det är alltså fritt fram för dig att resa iväg och ändå snabbt ladda elbilen på stan där du är. Via deras produkt InCharge och deras laddlösningar, laddar du snabbt och smidigt och bekvämt. Du beställer ett laddkort eller laddar du ner deras app.

Felanmälan - Vad gör jag vid strömavbrott?

Får du ett strömavbrott är det din nätägare du kontaktar för att få mer information om själva avbrottet. Vem som är din nätägare beror på var i landet din bostad ligger. Är du osäker på vem som äger nätet där du bort så hittar du information om det på din faktura eller online på Vattenfalls sajt under ”avtalsdetaljer” via Mina Sidor. Du kan även ringa dygnet runt! För strömavbrott ring 020-82 58 58 och för fjärrvärmeavbrott ring 020- 82 40 40.

Ska du flytta?

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bort. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör. På nätområden.se kan du enkelt ta reda på vem som är nätägare i just din hemkommun.

Jämför elavtal hos Zmarta & hitta lägst elpris

Det här med elavtal kan verka klurigt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, just för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din ekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det säkerligen pengar att spara!

Så här gör du;

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

 • Fyll i dina uppgifter

 • Välj det billigaste elavtalet

 • Klart! Grattis, snyggt jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt