Telge Energi AB

 • Organisationsnummer: 556498-8029

 • Södertälje

020-34 40 40

Telge Energi AB – elbolaget som går emot strömmen

Telge Energi är kända som elbolaget som alltid har utmanat branschen. Först sänkte de priserna och därefter kämpade dem mot kolkraften. Men den kanske viktigaste utmaningen Telge Energi AB står inför någonsin, är att göra Sverige till en förebild när det kommer till hållbarhet. Bolaget erbjuder uteslutande el märkt Bra Miljöval som kommer ifrån vind, sol och vatten.

Bra Miljöval – var med och bidra i hållbarhetsarbetet

Vad innebär grön el? Definitionen av ”ren el” innebär att elen kommer från de förnybara källorna vind, sol och vatten. Människan behöver också ta hänsyn till jordens biologiska mångfald, eftersom den har fått ta många smällar på grund av våra avtryck på planeten. Telge Energi satsar stort på att bli Sveriges mest hållbara elbolag och väljer därför el märkt med Naturskyddsföreningens tuffa miljömärkning Bra Miljöval. Det innebär att all el du köper ifrån dem är producerad av förnybara källor men inte bara det, utan dessa uppfyller även några av världens hårdaste miljökrav:

 • Vindkraften står aldrig i känsliga naturområden

 • Solcellerna tas om hand efter deras långa livslängd

 • Vattenkraften tillåter fiskarna i haven att leva och leka

Och för varje förbrukad kilowattimme el så avsätts också pengar till en fond för investeringar i energieffektivisering och i biologisk mångfald.

Solceller hos Telge Energi – kostnadsfri app ingår i tjänsten

Att investera i solceller är något utav det bästa du kan göra både för din plånbok och för vårt klimat. Hos Telge Energi erbjuds du en komplett lösning, en lägre elkostnad men också ersättning för ditt överskott. Dessutom hjälper de dig med all tråkig administration som tillkommer vid köp av tjänsten. Du erbjuds också en kostnadsfri app där du har möjlighet att följa din produktion varje timme, månad för månad, så att du har möjlighet att följa och jämföra din elproduktion från år till år. Solenergi kommer direkt från solens strålar och är en förnybar energikälla och när man ersätter fossila energikällor med sol så minskar man automatiskt skadliga klimatutsläpp.

Felanmälan och strömavbrott – när fungerar elen igen?

Skulle du få strömavbrott är det ditt elnätsbolag du ringer. Det är just elnätsbolaget som äger ledningarna som elen transporteras i och din elmätare. Om du inte vet vilket elnätsbolag du tillhör kan du enkelt hitta det på www.natomraden.se. Skulle du bo i Södertälje med omnejd är det självklart Telge Nät som ansvarar för just ditt elnät.

Hur kan jag betala min faktura?

Ska vi tänka lite extra på miljön är det både praktiskt och miljövänligt att betala sin faktura elektroniskt, det vill säga via autogiro eller e-faktura. Självklart har du även möjlighet att få din faktura hem med posten eller via din e-postadress. Du väljer själv vilket som passar din situation bäst. Du når Telge Energis kundservice på vardagar, måndag till torsdag på telefon 0200-43 80 56 eller via e-post kundservice@telgeenergi.se.

Går du i flyttankar?

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bort. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör. Du kan även gå in på sajten www.natomraden.se och enkelt ta reda på detta.

Jämför elavtal hos Zmarta & hitta lägsta elpriset – helt kostnadsfritt

Det här med elavtal kan verka både ointressant och klurigt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el, hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din privatekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det förmodligen pengar att spara!

Så här gör du;

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

 • Fyll i dina uppgifter

 • Välj det billigaste elavtalet

 • Klart! Grattis, bra jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt