Svealands Elbolag

  • Organisationsnummer: 559202-1124

  • Löddeköpinge

010-21 21 090

Svealands elbolag – prispressarna på marknaden

Hos Svealands elbolag är det trygghet som står i fokus. Det är ett elbolag med kunder runt om över hela Sverige. Styrkan hos bolaget ligger i snabba beslutsvägar och att kunden är det viktigaste fokus, just utefter deras egna behov. På Svealands elbolag vet man hur man ska hantera priser på elmarknaden, enbart för att ditt elpris ska bli det lägsta vid varje tillfälle.

Vilket elavtal ska jag välja – sol, vind eller vatten?

Vattenkraft – värnar om klimatet

Vattenkraft är energi som uppstår då vatten är i rörelse och den vanligaste tekniken för detta är vattenkraftverk som utgör ungefär 40% av all elproduktion i Sverige. Det är helt fritt från både kärnkraft och fossila bränslen, som annars förstör vår miljö och klimat.

Solkraft – installera solcellspaneler och värna om miljön

Solkraft är en energi som utvinns direkt ifrån solens strålar. Den absolut vanligaste tekniken är att solceller som utgör mindre än 1% av elproduktionen i Sverige. Det är enbart en förnybar kraft och som dessutom påverkar miljön och klimatet minimalt.

Vindkraft – förnybart och utan koldioxidutsläpp

Vind är en allt viktigare källa till just förnybar energi och den är dessutom oändlig. Ingen koldioxid släpps ut i luften när man producerar vindenergi och det beror på att inget fossilt bränsle används. Oftast är vindkraft och vattenkraft en bra kombination eftersom man då kan använda vattenkraften när det blåser mindre.

Hur betalar jag min faktura och samtidigt gör en insats för miljön?

Tänk så mycket pappersutskick vi kan dra ner på om alla väljer att få sin faktura elektroniskt, det vill säga via e-post för autogiro eller via e-faktura in på din privata bank. Vi förstör vår planet med allt papper som både produceras och transporteras. Hos Svealands elbolag får du din elhandelsfaktura och din elnätsfaktura tillsammans, vilket gör att den kallas just för Miljöfaktura.

Jag ska flytta – hur gör jag?

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bort. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör, alternativt kolla upp det via natområden.se.

Jämför elavtal hos Zmarta & sänk dina elkostnader

Det här med elavtal kan verka svårt o ointressant. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att antingen ringa eller mejla till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för elavtal, hjälper vi dig att ta fram alternativ bland Sveriges samtliga elbolag, just för att du ska få tag i det bästa och billigaste erbjudandet för din ekonomi. Kom igen nu och byt elavtal, här finns det med stor säkerhet pengar att spara!

Så här gör du;

  • Ta fram din senaste elfaktura

  • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

  • Fyll i dina uppgifter

  • Välj det billigaste elavtalet

  • Klart! Grattis, snyggt jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49.

Chatta med oss!