Skellefteå Kraft AB

 • Organisationsnummer: 556016-2561

 • Box 395

 • Skellefteå

0910-772 500

Skellefteå Kraft – energibranschens bästa kundservice

Skellefteå Kraft är elbolaget med Sveriges nöjdaste kunder, vars kundservice fått utmärkelsen ”bästa kundservice” inom energibranschen flera år i rad. Historian bakom Skellefteå Kraft går tillbaka enda till år 1906 då berättelsen började med att Skellefteå stad fick tillstånd att bygga ett kraftverk i Finnforsen. Det allra första kraftverket i Skellefteälven som kom att bli starten på Skellefteå Krafts mångåriga historia.

Hållbarhet – ett av Skellefteå Krafts nyckelord

Hållbarhet för Skellefteå Kraft innebär att företaget utvecklar och driver sin verksamhet på ett mycket ansvarsfullt och långsiktigt sätt och väljer att lägga fokus på de frågor som påverkar oss främst och där de verkligen har möjlighet att göra skillnad för planeten. Ett axplock av fokusområdena för Skellefteå Kraft är;

Förnybar energiproduktion – minskad klimatpåverkan

100 % förnybar energiproduktion är målet och visionen senast år 2040. Där den allra största delen redan idag kommer från vattenkraft, biobränslen och vindkraft utav den värme och el som Skellefteå Kraft producerar. Vattenkraften är den kraft som man på Skellefteå Kraft ser som Sveriges framtida bas- och regelkraft, men också i vindkraften och andra energikällor som kan bidra i ett hållbart energisystem, där även solkraft är inkluderat.

Fokus på biologisk mångfald – minimera påverkan på naturvärden

Med miljöanpassad teknik och en utvecklad kunskap för att minimera påverkan på miljö, växter och natur försöker Skellefteå Kraft minska på vissa ingrepp i naturmiljön som energiproduktionen från vind och vatten påverkar. Deras ambition är att i framtiden kunna identifiera vilka möjligheter som finns för att gynna biologisk mångfald och kunna minimera de hinder som finns för en ökad biologisk mångfald. I samverkan med forskare och diverse myndigheter genomför de studier kring vilken påverkan som finns och vilka åtgärder som kan appliceras för att motverka den.

Samhällsansvar och engagemang

Att vara en lokal samhällsbyggare är en väldigt viktig aspekt i Skellefteå Krafts ekonomiska och sociala ansvarstagande. De bidrar till att skapa sysselsättning för människor och likaså bidrar de till regionens utveckling genom att stödja föreningsliv och ta hänsyn till grannar. Ambitionen är tydlig att Skellefteå Kraft skapar samhällsnytta och utveckling i regionen och tar samtidigt ansvar för närboende som kan påverkas av deras verksamhet.

Vad är billigast hos Skellefteå Kraft – Rörligt eller fast elpris?

Är du en flexibel person som inte har emot när elmarknadens priser svänger, är ett rörligt avtal kanske något för dig? Det baseras på Skellefteå Krafts inköpspris och detta varierar från månad till månad och betydelse för priset har också var du bor någonstans. Självklart påverkar också mängden el du förbrukar vilket pris du ska betala.

Ett fast elpris ger dig samma pris per kilowattimme oavsett hur marknaden ser ut. Det är dessutom alltid 100% förnybar el du får för pengarna. Det som då i så fall påverkar din månadskostnad på elräkningen, är hur mycket eller hur lite el du använt.

Tänk på miljön – investera i solceller

Solen gör oss alla gott och varför inte göra vår planet och vår miljö en tjänst och satsa på att investera i solcellspaneler på din bostad. På det viset hänger du med på resan till att driva samhällets omställning till 100% förnybar energi. Skellefteå Kraft erbjuder dig kompletta lösningar för solceller så att du enkelt kan komma igång och bidra genom att producera din egen förnybara el.

Går du i flyttankar?

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bor. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör, eller via sajten natområden.se.

Jämför elavtal hos Zmarta helt kostnadsfritt

Det här med elavtal kan verka svårt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att ringa eller mejla till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din ekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det pengar att spara!

Så här gör du;

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

 • Fyll i dina uppgifter

 • Välj det billigaste och bästa elavtalet

 • Klart! Grattis!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

Du måste fylla i postnummer
?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt