Jämtkraft AB

 • Organisationsnummer: 556001-6064

 • Box 394

 • Östersund

063-14 90 00

Jämtkraft – ett miljövänligt alternativ

År 1889 startade Jämtkraft sin elproduktion i Östersunds hamn. Då utvanns elen ur en vedeldad ångpanna och räckte till fem abonnenters belysning. Idag har de en betydligt större marknad och förser kunder i hela Norden med el och fjärrvärme.

100 procent förnybar elproduktion – Jämtkraft satsar på miljön

Jämtkraft producerar sin egen el från solkraft, vindkraft, vattenkraft och bioenergi (restprodukt från skog) och är således ett bra miljöval!

Solkraft – en miljömedveten investering

I Sverige så skiner solen, tro det eller ej, tillräckligt mycket för att det ska vara lönsamt med solceller. Ett mycket bra alternativ för att producera förnybar energi. Själva produktionen är gratis och solpanelernas livslängd är hög.
Med Jämtkraft kan du välja om du vill köpa ett komplett solcellspaket med planering och installation eller om du endast vill köpa solpanelerna och utföra installationen på egen hand.

Har du inget eget tak att sätta solceller på? Inga problem! Med Jämtkrafts stora solparksanläggning, Östersund solpark, kan både privatpersoner och företag ta del av solenergi genom att köpa andelar i den ekonomiska förening som äger parken. 1 ägarandel kostar 850 kronor och ger ca 100 kWh solel per år.

Vattenkraft – En förnybar och stabil energikälla

Vattenkraften är en väsentlig och stabil del i möjligheten att erbjuda miljövänlig elproduktion. Vatten kan magasineras och lagras till de dagar då vind- eller solenergin inte räcker till. Jämtkraft har hela 17 vattenkraftstationer utspridda i Jämtland och dessa står för åtta procent av hela landskapets vattenkraft.

Vindkraft – Förnybar energi på hög höjd

Jämtkrafts vindkraftsparker sträcker sig från Dalarna ända upp till Gällivare och levererar 550gWh per år. De är en viktig del av elkretsloppet och arbetar i symbios med vattenkraften. Ett modernt vindkraftverk tar tillvara på cirka 50 procent av vindens energi.

Bioenergi – Ta vara på naturresurser på ett klimatsmart sätt

Jämtkraft producerar el på restprodukter från skogen, sågverksbiprodukter, returträ och torv i kraftvärmeverk. Den värme som kraftvärmeverket alstrar tas om hand och överförs till fjärrvärmesystemet, istället för att kylas bort. Resurseffektivt och miljövänligt! Fjärrvärme innebär att kunna förse fler hem med värme genom en större värmepanna i ett kraftvärmeverk, istället för en värmepanna i varje enskilt hushåll.

Ladda bilen hemma – skattereducerad installation av laddbox

Har du investerat i en elbil och går i tankarna att installera en laddbox hemma? Då kan du få ekonomiskt stöd i och med det statliga skatteavdraget för grön teknik.
Avdraget görs likt rut- och rotavdrag direkt på fakturan för installationen och du behöver således inte ansöka om det eller ligga ute med några pengar.
Jämtkraft erbjuder installation genom sitt delägda bolag Bee som har Sveriges största publika laddnätverk.

Vilket elavtal ska jag välja - Fast eller rörligt?

Hos Jämtkraft erbjuds du att välja mellan ett rörligt avtal eller deras fasta val som de kallar Jämtpris.

Med ett fast pris så väljer du att säkra ett pris per kWh genom att binda ditt avtal under x antal månader. Detta val är ett tryggt sätt att slippa oförväntade utgifter genom eventuella prishöjningar och passar dig som gillar att veta hur stora dina utgifter kommer att bli.

Ett rörligt pris är, precis som namnet avslöjar, rörligt. Detta innebär att priset både kan gå upp och ner under avtalsperioden och påverkas av t.ex. klimat och omvärlden. Det medför att vissa perioder så kan din elkostnad bli betydligt högre än du är van vid och likaså så finns chansen att den blir lägre. Ett rörligt avtal är dock känt för att ge en lägre totalkostnad över tid.
Vill du läsa på mer och få tips om vad som passar just dig så kan du göra det här.

Ska du flytta – Glöm inte detta!

Om du ska flytta så behöver du anmäla flytt av ditt elnäts- och elhandelsavtal en månad innan flyttlasset går. Det kan du göra via detta formulär.

Kundtjänst – här når du Jämtkraft

Vill du kontakta Jämtkraft så kan du göra det via mail, info@jamtkraft.se eller telefon 063-14 92 00.

Jämför och teckna elavtal kostnadsfritt direkt på Zmarta.se

Visste du att du automatiskt tilldelas ett så kallat anvisningspris från din elleverantör om du inte gör ett aktivt val? Detta är ofta 30-60 procent dyrare än om du gör ett aktivt val. Du kan kontrollera om du har det genom att kontakta din nuvarande elleverantör.

Prova Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el!
Våra kunder sparar i genomsnitt 1800 kr/år! Här får du hjälp att jämföra avtal från samtliga elleverantörer och välja det bästa avtalet för just dig och din ekonomi.

Detta gör du i fem enkla steg:

 1. Leta upp din senaste elräkning

 2. Gå in på zmarta.se

 3. Fyll i dina uppgifter i formuläret

 4. Välj det alternativ som passar dig bäst

 5. Klart! Grattis till ditt zmarta val!

Tips: Gör fler zmarta val för din privatekonomi!
Zmarta jämför även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Gör en kostnadsfri jämförelse på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

Du måste fylla i postnummer
?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt