Göta Energi AB

  • Organisationsnummer: 556193-5585

  • Bultgatan 40 B

  • Göteborg

0303-383 000 (020-231500)

Göta Energi – det prisvärda elavtalet

Gillar du billig el eller föredrar du trygghet framför prislapp? Oavsett vilket du väljer har Göta Energi möjlighet att utmana ditt nuvarande elavtal. Som det snabbast växande elbolaget de senaste fem åren, erbjuder Göta Energi garantier som dels prisgaranti med snabb service, dels 100% nöjdhetsgaranti men också en generös bonustimme varje dag, alla dagar om året.

Elavtal – Fast eller rörligt?

Önskar du rörligt eller fast elpris? Ett fast elpris, även kallat bundet elpris – är det du får när du tecknar ett fast elavtal. Det innebär i praktiken att du betalar samma pris per kilowattimme under hela din avtalsperiod, oavsett hur priserna stiger och sjunker på elmarknaden. Det är mest lämpat och kanske också ett tryggare alternativ som passar särskilt bra för hushåll med större elförbrukning eller med en begränsad ekonomi. Oftast kommer fasta elpris med en bindningstid som kan variera mellan sex månader och upp till fem års tid. Där emellan är du alltså bunden till ditt valda elbolag eller elavtal.

Väljer du istället ett rörligt elavtal får du ett rörligt pris som man också kallar för börspris. Då följer ditt pris för elen, elbörsen NordPool. Det innebär precis som det låter, att elpriset både kan stiga och sjunka och kan därmed variera i pris. Men i regel brukar rörliga elavtal dock ge en lägre totalkostnad i längden.

Elavtalen hos Göta Energi

Spot on..

..kallas deras rörliga elavtal som också kännetecknas som deras mest prisvärda alternativ. Där följer prislappen elbörsens utveckling och är deras idag populäraste elavtal.

Vintertrygg..

..kombinerar både lågt pris och trygghet i ett och samma elavtal. Detta avtal växlar mellan rörligt elpris under sommaren och fast elpris över vinterhalvåret.

Fast-el

Med detta avtal får du samma elpris året om oavsett hur det rörliga elpriset går upp och ner. Det innebär en fast månadskostnad året om, utan dyra överraskningar.

Miljövänligt alternativ – Mikropoduktion

Har du kanske solceller hemma? Detta val av elavtal gynnar både miljön och din ekonomi. Elen du producerar används först i ditt hem, till dess att Göta Energi köper tillbaka och säljer överskottet vidare. Detta är ett givet val för dig som vill producera men också sälja solel.

Förmåner hos Göta Energi

Bidra till välgörenhet med el från Göta Energi

Göta Energi är stolt huvudpartner till WaterAid som arbetar för allas rätt till rent vatten, sanitet och hygien. 785 miljoner människor världen över saknar tillgång till rent vatten och ca 2 miljarder människor i världen har inte tillgång till ordentlig sanitet. Vill du hjälpa till på traven kan du teckna fördelsprodukten "Rent vatten".

Vilka betalsätt är möjliga hos Göta Energi?

Du kan enkelt betala din faktura på det sätt som passar dig bäst. Göta Energi erbjuder autogiro, Kivra, E-faktura, E-postfaktura, El-konto eller via traditionell pappersfaktura. Du gör ditt val enkelt via deras sajt på sidan kundservice och betalsätt.

Ska du flytta?

När du går i flyttankar och behöver fundera på elfrågor är det aktuellt för dig att kontakta ditt nuvarande elbolag och meddela dessa datum för flytt. Du behöver också teckna ett nätavtal hos dem som äger ledningarna dit du tänkt dig att flytta. Du får även ett presentkort hos Göta Energi, på 300 kr som en liten inflyttningspresent som du kan avvända på Coop, Hemköp, Willys eller City Gross. På natområden.se kan du enkelt ta reda på vem som är nätägare i just din hemkommun.

Jämför elavtal hos Zmarta & hitta lägst elpris

Det här med elavtal kan verka klurigt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges samtliga elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din ekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det mest troligt pengar att spara!

Så här gör du;

  • Ta fram din senaste elfaktura

  • Jämför elpriser på Zmarta.se

  • Fyll i dina uppgifter - det går fort!

  • Välj det billigaste elavtalet

  • Klart! Grattis, bra jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Chatta med oss!