Fortum

 • Organisationsnummer: 556549-0678

 • Jägmästargatan 2

 • Stockholm

020 46 00 00 (08- 671 70 00)

Fortum – elbolaget som driver förändringen mot en renare värld

Med ett fokus på att minska koldioxidutsläppen är Fortum idag ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder sina kunder olika lösningar inom värme, el, återvinning, kyla och avfallshantering. Du kan enkelt delta i deras viktiga arbete genom att göra ditt hem smart och din energiförbrukning mer bekymmersfri genom att bli kund hos Fortum.

Vilket elavtal passar dig bäst – fast eller rörligt?

Vad är egentligen skillnaden mellan de olika elavtalen? Och hur fungerar fast respektive rörligt elpris? Man brukar säga att ett rörligt elpris passar de kunder som inte har några problem ekonomiskt, om elpriset varierar något från månad till månad, det vill säga om det går upp och blir dyrare eller går ner och sjunker i pris. Priset följer som bekant förändringarna på elmarknaden vilket därmed gör att priset kan både gå upp och ned. Däremot har det visat sig att rörligt elpris oftast ger lägre kostnader på sikt.

Fast elpris innebär som det låter, samma kostnad och prislapp varje månad. Du betalar alltså ett fast pris per kilowatttimme under hela din avtalsperiod. Du har möjlighet att binda ditt pris i antingen ett år eller tre år och vet därmed exakt hur mycket du kommer att betala under den valda perioden.

Finns det miljövänliga elavtal hos Fortum?

Du som kund får alltid fossilfri el från Fortum. Dessutom har du möjlighet att välja deras Miljöpaket till ditt elavtal, vilket innebär att du då får din el från förnybara energikällor såsom sol-, vind eller vattenkraft och du bidrar utöver det med 100 kr per år till Håll Sverige Rent. Utöver det får du proffsig energirådgivning för ditt fritidshus eller ditt boende, så att du lär dig att använda din el på bästa och mest effektiva sätt. Miljöpaketet kostar dig endast 45 kr och det betalar du via din vanliga el-faktura.

Rabatter och förmåner hos Fortum – det ska löna sig att vara kund

Är du pensionär – det innebär seniorrabatt

Alla uppskattar såklart rabatter och hos Fortum kan du som är senior få ett extra förmånligt elavtal så att dina pengar kan gå till andra roligare saker. Med Fortums senioravtal får du löpande rabatt på elen du förbrukar och därmed också ett lägre pris långsiktigt.

Är du student – visst finns det roligare saker att lägga pengarna på

Det är tufft att vara student och framför allt är det ofta kämpigt med ekonomin. Hos Fortum kan du som student teckna ett studentavtal som innebär att du får hela 500 kr i studentrabatt och gratis el under hela sommaren. Hurra!

Värva en vän – få ersättning och bidra till forskning

Så fort du blivit kund hos Fortum kan du börja att tipsa och värva dina vänner. Fortum skänker 500 kr till dig och dessutom 500 kr till den vän som du värvar. Inte nog med det utan de skänker dessutom 200 kr till The Ocean Cleanup, som bedriver forskning och teknikutveckling för att minska plasten i våra hav. Du och din vän som du värvar, bidrar alltså till en renare värld.

Är det dags att flytta – såhär gör du

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bort. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör, alternativt kolla upp det via sajten Natomraden.se.

Jämför elavtal kostnadsfritt hos Zmarta & hitta lägst elpris

Det här med elavtal kan verka svårt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el, hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din privatekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det pengar att spara!

Så här gör du;

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

 • Fyll i dina uppgifter

 • Välj det billigaste elavtalet

 • Klart! Grattis, snyggt jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt