Falkenberg Energihandel AB

 • Organisationsnummer: 556526-9627

 • Bacchusväg 1

 • Falkenberg

0346-88 67 11

Falkenberg Energi AB – välj ett hållbart energibolag

I takt med att de första elektriska gatljusen kom till Falkenberg 1903 så startades Falkenberg Energi AB. För Falkenberg Energi är förnybar energi det allra viktigaste och deras första vattenkraftverk, från just året 1903, är fortfarande i drift. Vattenkraftsverkets produktion räckte till stadens behov fram till 1940-talet.
Här kan du läsa mer och få en inblick i hela tidslinjen för deras satsningar inom förnybar energi.

Teckna elavtal med Falkenberg Energi – gör ett klimatsmart val!

För Falkenberg Energi ska det varken vara svårt eller dyrt att ha möjligheten att välja ett elavtal som gör skillnad. Därför gör de det enkelt för dig att både ta hänsyn till miljön och såväl anpassa valet efter ditt behov.
Tecknar du ett elavtal hos Falkenberg Energi får du förnybar el från en blandning av 77 % vattenkraft, 20 % vindkraft och 3 % solkraft.

Bra Miljöval – alltid hos Falkenberg Energi

Väljer du el som är märkt med Bra Miljöval, gör du inte bara ett aktivt val för förnybar el som inte kommer att ta slut inom nära framtid, ditt val innebär också att

 • du får el som inte är producerad av fossila bränslen, ny vattenkraft eller kärnkraft

 • du stödjer automatiskt projekt som återställer ekosystem, som bidrar till biologisk mångfald och som förebygger skadlig miljöpåverkan

 • du som kund ställer krav på att den förnybara elproduktionen tar hänsyn till allas vår gemensamma miljö

 • du stödjer elproduktion som har låg klimatpåverkan.

Mer om märkningen Bra Miljöval kan du läsa om här Vad Innebär Märkningen Bra Miljöval?

Ladda elbil – Falkenberg Energi laddar för en hållbar vardag

Falkenberg Energi sätter upp laddstolpar i hela Falkenberg och är samtidigt med och bidrar till laddinfrastrukturen i staden. De är dessutom med i E.ON Drive, vilket innebär att de är med i ett större nätverk av laddningsmöjligheter inom hela Europa. Tanken och visionen om att bidra till ett mer klimatsmart och hållbart samhälle, bidrar Falkenberg Energi till genom att de gör det enklare att köra elbil och ökar samtidigt möjligheterna till fler elbilar.

Gör ett aktivt val av elavtal – slipp dyrt anvisningspris

Visst verkar det tråkigt med el, men något ännu tråkigare vore om du måste betala mer än vad du nödvändigtvis behöver.
Gör du inget aktivt val av elavtal och leverantör, så betalar du automatiskt ett så kallat anvisningspris. Det är i snitt 30 % dyrare än om du själv skulle ha gjort ett val av avtal.

Vill du veta mer om hur du ska välja, kan du alltid kontakta ditt elbolag.

Felanmälan – kundservice hos Falkenberg Energi

Är det något som inte fungerar, eller har du en annan generell fråga? Falkenberg Energi har en gedigen kundservice dit du alltid kan ringa eller skicka e-post. Du har även möjlighet att kolla upp eventuella driftstörningar här.

Kundservice når du på telefon 0346-88 67 00 måndag till fredag, eller via e-post energi@falkenberg.se. Kundbesök är aktuellt måndag till fredag mellan 09.00 och 15.00.

Är det dags att flytta – Tänk på detta!

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bor. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör, alternativt kolla upp det via sajten Natomraden.se.
'

Jämför elavtal kostnadsfritt hos Zmarta & hitta lägst elpris

Det här med elavtal kan verka svårt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60 % dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el, hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din privatekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det pengar att spara!

Så här gör du:

 1. Ta fram din senaste elfaktura.

 2. Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter.

 3. Fyll i dina uppgifter.

 4. Välj det billigaste elavtalet.

 5. Klart! Grattis, snyggt jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar. Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt