ETC elhandel i stockholm AB

  • Organisationsnummer: 556671-3334

0841035700

ETC El – Sveriges soligaste elbolag

ECT El utmärker sig i Sverige genom att vara elbolaget som inte enbart nöjer sig med att köpa el märkt med “Bra Miljöval”. Dessutom sätter de upp solcellspaneler för allt överskott och för 19 kr i månaden, utav den obligatoriska administrationsavgiften från varje kund, bidrar du med en gåva till ECT Els solcells-investeringar. Detta innebär att varje kund hos ECT El tillsammans bidrar till att det skapas mer förnyelsebar energi i Sverige, enbart för att de betalar sina fakturor. Hos ECT El vill man göra klimatnytta och det är det viktigaste budskapet.

ECT El – Märkt med “Bra Miljöval”

Genom att du som kund väljer ETC El som din elleverantör, bidrar du och gör en stor insats för vår miljö, på ett både enkelt och prisvärt sätt. På samma gång är du försäkrad om att du bara får el från förnybara källor såsom vattenkraft, solkraft och vindkraft. Här kan du läsa mer om skillnaden det gör för vår miljö men också för den biologiska mångfalden.

Solceller – mer klimatsmart än det mesta

Att man på ECT El satsar på solenergi och solceller är kanske inte längre någon överraskning, men även över hela världen satsar man på solenergi, då det är en mycket prisvärd men framförallt hållbar energi som kan ge energi till upp emot 40 år. Dessutom är det den renaste och enklaste formen av elproduktion och som vem som helst med ett hus kan skaffa.

ECT El – Solrevolutionen

ECT El deltar i den så kallade solrevolutionen på många sätt, inte enbart genom att investera i ny solenergi, där allt överskott går till nya solceller, utan också genom att hjälpa människor att installera solcellspaneler hemma.
ECT El anser att solelen och solenergin är någonting att kämpa för och just därför att den är mycket mer klimatsmart än det mesta. Idag har ECT El solparker runt om i hela landet och tillsammans med bra människor runt och i samhället, har man fått låna mark som ändå inte används för att producera el med hjälp av solenergi.
I en av ECT Els solparker i Katrineholm arbetar idag tio medarbetare. Parken har hängt med sedan 2011 och är idag en av de största i landet. Du som kund eller som av annan anledning har ett intresse för miljö, el och framtid – är alltid välkommen att besöka parken. Du kan läsa mer och se medarbetarnas video om ECT Els solpark här.
En intressant anekdot är till exempel den 27 maj 2017, när solen stod högt: då gjorde ECT Els solparker hela 99,8 % av all el, som alla bolagets kunder konsumerade just då.

Teckna rörligt elavtal hos ECT El – billigast på sikt

Genom att välja ett fast pris på din el blir det också oftast så att du betalar mer än vad du nödvändigtvis behöver. Detta då ett fast pris egentligen bara innebär att du betalar ett överpris för att försäkra dig om störningar i elproduktionen.
ECT El anser därför att ett rörligt pris är mer rättvist för dig som kund då du också verkligen har möjlighet att se vad din el faktiskt kostar och vad det är du betalar för. Samtidigt kan vi göra en stor insats genom att spara på el om och när det behövs. Rörligt pris har dessutom visat sig vara billigast på sikt.

Avtal och priser hos ECT El

Hos ECT El kan du därför bara teckna just ett rörligt elavtal. Det innebär en något högre administrativ avgift på 49 kr i månaden, varav 19 kr av den summan går direkt till solcellsinvesteringar. Samt ett rörligt pris baserat på ECT Els inköpspris varje månad. Du kan läsa mer om ECT Els avtal här.

Byt elleverantör – snabbt och enkelt

Vill du teckna ett nytt elavtal tillsammans med ECT El kan du enkelt göra det genom att anmäla dig via detta formulär. Värvar du då dessutom en vän får du en digital årsprenumeration på magasinet Kloka hem.

Kundservice – kontakta ECT El via telefon eller e-post

Du har också möjlighet att kontakta ECT Els kundservice via telefon 08-410 359 00 tisdagar till fredagar mellan kl. 9–12. Eller via e-post etcel@etc.se
Ett eventuellt byte av elavtal tar minst 14 dagar, därför uppskattas det att du hör av dig i god tid innan ditt gamla elavtal löper ut.
ECT El har ingen uppsägningstid och ingen bindningstid, vilket kan vara värt att känna till.

Ska du flytta – tänk på detta!

Ska du flytta till en ny adress finns det ett par saker du behöver tänka på. Först och främst måste du teckna ett nätavtal på din nya adress och utöver dessa uppgifter behöver ECT El startdatum för nätavtalet, anläggningsadress samt anläggningstid. För att ta reda på din anläggningsadress kan du fråga din nätägare. Det måste också vara samma person som står på elavtalet som står på nätavtalet. Vid frågor kan du såklart alltid kontakta kundservice på etcel@etc.se.

Gör ett zmart val – jämför ditt elavtal redan idag!

Hos Zmarta kan du jämföra Sveriges samtliga elleverantörer, snabbt, enkelt och bäst av allt – helt kostnadsfritt! Testa redan nu och välj det bästa avtalet för just dig och din privatekonomi.

Så här gör du:

  • Leta upp din senaste elräkning.

  • Klicka in här

  • Fyll i dina uppgifter i formuläret.

  • Välj det alternativ som passar dig bäst.

  • Klart! Grattis till ett zmart val!

Zmarta jämför även privatlån, bolån, företagslån samt bil-, hem- och villaförsäkringar. Gör en kostnadsfri jämförelse på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Elskling! Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden till ditt nuvarande elavtal.

?
  • En miljon nöjda kunder
  • Enkel jämförelse
  • Fristående
  • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt