Borlänge Energi Försäljning AB

 • Organisationsnummer: 556527-8222

 • Box 834, 781 28 Borlänge

 • Borlänge

0243-730 00

Borlänge Energi – Borlänges lokala energibolag med kunder över hela Sverige

Borlänge Energi äger sju egna kraftstationer och har även ett delägarskap i Bullerforsens Kraft AB. Som Borlänge- eller Säter-bo kan du teckna ett avtal för lokalproducerad el. Detta tillval ligger på 2 öre extra/kWh och bidrar till fortsatt utveckling av den lokala produktionen.
All el som produceras av Borlänge Energi kommer från sol, vind och vatten, och är 100% förnybar.
Elavtalen erbjuds till hela landet och priset är detsamma, även det så kallade Borlängepriset.

Cirkulär ekonomi – en viktig byggsten för Borlänge Energi

I en cirkulär ekonomi så tas inga nya resurser i anspråk utan de fyra grundpelarna vatten, avfall, biogas och fjärrvärme verkar i ett cirkulärt kretslopp. Då Borlänge Energi bedriver verksamhet inom alla dessa områden så de en stark aktör i omställningen till ett hållbart samhälle.

Schysst elhandel – En garant för ett schysst val

Energiföretagen har tagit fram en certifiering som heter Schysst elhandel. Syftet är att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av elleverantör. Certifieringen består av 18 kundlöften som bolaget förbinder sig att efterleva.

För Borlänge Energi rimmar certifieringen väl med deras mål och sätt att jobba med kundnytta och kundnöjdhet och de ser den som ett verktyg för kunderna att välja rätt.

Vilket elavtal ska jag välja? – Zmarta hjälper dig

Hos Borlänge Energi kan du välja mellan två avtalsformer, rörligt eller ”Borlängepriset”.

Borlängepriset – Ett unikt elhandelspris där Borlänge Energi handlat el med ett par års framförhållning och sedan portionerat upp i mindre delar till en gemensam buffert för kunderna. På så sätt kan de erbjuda ett stabilt och konkurrenskraftigt medelpris, utan bindningstid för kunden.

Rörligt elpris – Det rörliga elpriset är, precis som namnet avslöjar, rörligt. Det baseras på spotpriser på den nordiska elbörsen Nordpool och kan ge dig både billiga och lite dyrare månadskostnader.

Svårt att välja? Läs på lite mer på Zmartas elskola! Här hittar du även tips om hur du kan göra enkla förändringar hemma för att sänka din elförbrukning.

Ladda elbilen - enkelt och tryggt med framtidssäkra laddboxar

Har du investerat i en elbil och är intresserad av en laddbox hemma? Hos Borlänge Energi kan du köpa en laddbox med inbyggd energimätare, dynamisk lastbalansering samt skydd mot DC-felström.

Vid beställning ingår en standardinstallation med 10 meter kabel mellan gruppcentral och laddbox samt fritt serviceavtal under 12 månader. Därefter ligger avtalskostnaden på 50 kr/månad och kan sägas upp när som helst. Garantin sträcker sig 2 år och gäller både laddbox samt installation.

Sedan 1 januari 2021 så kan du få skattereduktion för installation av ”Grön teknik” när du tar hjälp av ett företag. Läs mer på Skatteverkets hemsida om hur du går tillväga.

Kontakt till Borlänge energi – nu även via app!

I Borlänge Energis app kan du nå Mina sidor, där du kan se dina fakturor och din aktuella energianvändning. Du kan även lägga in felmeddelanden, chatta med kundservice, få information om kampanjer och massa annat. Den finns både för Apple och Android och du hittar den genom att söka på Borlänge Energi.

Du kan även ladda ner dem via länkarna nedan:
Hämta appen i Google Play
Hämta appen i AppStore

Föredrar du att prata i telefon så når du dem på: 0243-730 00
Mailar gör du på: kund@borlange-energi.se

Ska du flytta? – Så här gör du

Det är mycket att tänka på vid flytt. Ett bra tips är att så snart som möjligt anmäla din kommande flytt till ditt elbolag så avslutas ditt nuvarande avtal per utflyttsdatum och du slipper onödiga kostnader. Du kan anmäla via "Mina sidor" eller mail: kund@borlange-energi.se

Du kan välja att säga upp eller flytta med avtalet, även om du flyttar utanför Borlänge kommun. Det enda du behöver veta innan är ett anläggnings-id från den nya nätägaren.
Det kostar ingenting att flytta avtal, men det är 1 månads uppsägningstid, så ju förr du gör din flyttanmälan, desto bättre.

Jämför & hitta lägst elpris – spara i genomsnitt 1800 kronor per år

Använd Zmartas jämförelsetjänst och utmana ditt elavtal med erbjudanden från samtliga Sveriges elleverantörer.

Det är lätt att jämföra! Ha din senaste elfaktura redo och följ stegen nedan:

 1. Klicka här

 2. Fyll i dina preferenser

 3. Välj bland dina erbjudanden

 4. Knappa in dina uppgifter

 5. Klart. Grattis till ett zmart val för din privatekonomi!

När du ändå är i farten - passa på att lära dig mer om hur du gör enkla spartips i din vardag i 10 enkla steg. Zmart va?

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

Du måste fylla i postnummer
?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt