Borås Elhandel AB

 • Organisationsnummer: 556613-7765

 • Box 373

 • Borås

033 - 206 705

Borås Elhandel – En del av Vattenfall

I centrala Borås finner du Borås Elhandel. Ett elbolag med cirka 55 000 abonnenter över hela Sverige varav de flesta är bosatta på västkusten och runt storstäderna. Sedan 2002 är Borås Elhandel en del av Vattenfall-koncernen och 2009 blev de ett helägt dotterbolag.

100 procent fossilfritt – oavsett vilket elavtal du väljer

All el som köps in av Borås Elhandlel är fossilfri och kommer främst från vatten- vind- och kärnkraftverk. Som kund hos dem har du möjlighet att själv välja vilken energikälla du vill främja. Om du avstår från ett aktivt val av energikälla så tilldelas du en fossilfri mix.
Utöver energikälla kan du även addera ännu fler val i ditt avtal.

Bra Miljöval

Att göra tillägget Bra Miljöval är ytterligare ett steg för miljön. Med detta avtal ställer du krav på att elen kommer från förnybara källor, så som vind- vatten-, solkraft och biomassa, samt att produktionen tar hänsyn till miljö, klimat, djur och natur. Du kan läsa mer om vad Naturskyddsföreningens miljömärkning bidragit med här.

EPD – ursprungsmärkt el från sol, vind och vatten

EPD står för Environmental Procuct Declaration och innebär att elleveransen har en certifierad miljövarudeklaration. Denna deklaration bygger på kvalitésäkrad och jämförbar information om produktens miljöpåverkan, framtagen genom ett systematiskt arbete. Om du väljer EPD-el så väljer du 100% fossilfri el som producerats av 100% förnybara källor.

Kärnkraft

Väljer du el från kärnkraft så får du el producerad från svenska kärnkraftverk och du bidrar till att gynna produktionen av just svensk kärnkraft. Elen kommer inte från förnybara källor, men den är 100% fossilfri.

Solceller – en långsiktig investering för miljön och ekonomin

Att sätta solceller på taket hemma är en bra investering för att kunna sänka sina elkostnader. Solcellerna samlar in solenergi som sedan omvandlas till el genom en växelriktare som är kopplad till ditt elsystem. Hur mycket el just din anläggning kommer att generera beror på takets storlek, lutning, läge och såklart, hur mycket och starkt solen lyser. Ett solcellssystem i Sverige genererar mest el från mars till oktober månad.

Batterilagring solceller

För att uppgradera ditt solcellsystem ännu ett steg så kan du lagra din oanvända el som producerats under dagen i ett batteri. Denna el kan då användas vid ett senare tillfälle, exempelvis under kvällen och natten.

Ladda elbil – egen laddbox i villan, fritidshuset eller bostadsföreningen

Har du investerat i en elbil eller laddhybrid? Då kanske du är intresserad av att kunna ladda bilen hemma på ett smidigt och säkert sätt. Borås Elhandel AB hjälper dig genom hela processen, från intresseanmälan till färdig installation.

Gemensam laddbox till Bostadsrättsföreningen

Med InCharge Smart Brf så bestämmer ni gemensamt hur många laddpunkter ni önskar och vem som är behörig att använda dem. Laddningen startas och stoppas via ett laddkort eller en bricka från InCharge, som även har ett publikt nät, och brukaren debiteras sen för sin förbrukning. Ni väljer själva kWh-pris för laddningen, Borås Elhandel fakturerar respektive användare, och laddintäkterna går tillbaka till föreningen.

Borås Elhandel Kundtjänst – Här når du dem

Telefon: 033-20 67 00
Mail: kundsupport@boraselhandel.se

Nytt boende – Glöm inte detta

Ditt elavtal är uppdelat i två delar. En del är elnätet och det andra är elhandeln. Du måste alltid ha ett elnätsavtal och detta är kopplat till din bostadsadress och ägaren av nätet just där.
Elhandeln kan du däremot välja fritt bland elleverantörer och Borås Elhandel kan du välja oavsett vart i landet du bor.
Tänk på att säga upp elnätsavtal ca 1 månad innan du flyttar. Du behöver även teckna ett nytt avtal för din nya adress.

Jämför och teckna elavtal kostnadsfritt direkt på Zmarta.se

Visste du att du automatiskt tilldelas ett så kallat anvisningspris från din elleverantör om du inte gör ett aktivt val? Detta är ofta 30-60 procent dyrare än om du gör ett aktivt val. Du kan kontrollera om du har det genom att kontakta din nuvarande elleverantör.
Prova Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el!
Våra kunder sparar i genomsnitt 1800 kr/år! Här får du hjälp att jämföra avtal från samtliga elleverantörer och välja det bästa avtalet för just dig och din ekonomi.
Detta gör du i fem enkla steg:

  1. Leta upp din senaste elräkning

  1. Gå in på zmarta.se

  1. Fyll i dina uppgifter i formuläret

  1. Välj det alternativ som passar dig bäst

  1. Klart! Grattis till ditt zmarta val!

Tips: Gör fler zmarta val för din privatekonomi!

Zmarta jämför även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.
Gör en kostnadsfri jämförelse på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Chatta med oss!