Bodens Energi AB (BEAB)

  • Organisationsnummer: 556200-9117

  • Bodens Energi AB

  • Boden

0921-624 50 (6)

Bodens Energi AB – det hållbara valet

Det lokala energibolaget Bodens Energi AB är en lokal kraft som producerar, utvecklar och levererar hållbara energilösningar till hela Bodens kommun. Det är en lokal aktör som värnar om återvunnen kraftvärme, ett bra elnät och lokal vattenkraft. Eftersom kommunen äger företaget kan ordentliga satsningar på utveckling av solenergi och infrastruktur göras, vilket är en garant för att företaget faktiskt fortsätter finnas där för kunderna.

Olika elavtal – vi hjälper dig sortera ut dem

Naturligtvis är det inte alldeles enkelt att veta precis vad man ska välja när det kommer till elavtal, eftersom det är svårt att säga att ett val är bättre eller sämre än ett annat. Det finns helt enkelt olika fördelar med olika elavtal.

Rörligt elpris – bra på sikt

Ett rörligt elpris brukar oftast kosta lite mindre än ett fast elpris över tid. Hur det kommer sig? Det är nämligen så att ett rörligt elpris följer marknadens utveckling. Det innebär att priset, över tid, ofta brukar vara fördelaktigt för dig som kund. Vad det dock också kan innebära är att elpriset då och då kan sticka iväg lite grann. Ett rörligt elpris är det absolut vanligaste i Sverige, då ungefär 50 % tecknar ett sådant elavtal. Hos Bodens Energi AB erbjuds naturligtvis ett rättvist marknadspris för el.

Fast elpris – du låser prisbilden

Bodens Energi AB erbjuder också ett fast elpris, vilket är det näst mest populära elavtalet. Cirka en tredjedel tecknar fast pris, eftersom de tycker om att veta vad kostnaden för elen är – både nu och i framtiden. Det är ett tryggt elavtal som definitivt bör övervägas. Vad man dock behöver känna till är att ett fast elavtal brukar resultera i ett något högre snittpris på sikt, än vad som är fallet med det rörliga.

Mixpris – vad är det?

Det tredje vanligaste alternativet kallas mixpris. Ett mixpris är det avtal som du tilldelas om du inte aktivt väljer att teckna ett elavtal. Nästan alltid brukar det sluta med att du som kund betalar ett för högt snittpris för din el. Det är inte alls ovanligt att den summan landar på omkring 25 % mer än både ett rörligt elpris och ett fast elpris. Därför är det klokt att jämföra elavtal, så att du väljer ett som passar dig och din plånbok bäst.

Bodens Energi AB – finns där för dig

I mer än 40 år har Bodens Energi AB funnits. Det innebär att elleverantören, under nästan ett halvt sekel, hunnit arbeta med kundhantering- och service. Vilket i sin tur betyder att Bodens Energi AB:s kundservice utvecklats till att bli en av Sveriges absolut bästa.

Fakturafrågor – vem kontaktar jag?

Om du behöver kan du alltid nå Bodens Energi AB:s kundservice via telefon utan knappval. Det är ett smidigt sätt att komma i kontakt med elleverantören, men om du föredrar kan du alltid skicka ett e-post eller fylla i ett formulär på hemsidan. Det viktigaste för företaget är att det finns en lösning för de flesta kunderna.

Därför erbjuder också Bodens Energi AB kunderna att betala via autogiro, e-faktura och energikonto. De förnyelsebara elavtalen kommer från egenkontrollerad och lokalproducerad vattenkraft och sopförbränning Det gör att du som kund har maximal frihet att välja det som passar dig bäst.

Felanmälan & flytt?

Hos Bodens Energi AB kan du enkelt göra en flyttanmälan. Antingen via ett formulär på hemsidan eller via telefon. Inför din flytt kan det dock vara värt att tänka på att det tar ungefär 14 dagar innan ditt elavtal avslutas. Ring gärna oss på 0921-623 50 för att komma till vår fantastiska kundservice eller på 0921-624 51 för att göra en felanmälan. Felanmälan hos Bodens Energi AB kan du såklart göra dygnet runt, året om.

Zmartas jämförelsetjänst för el – så enkelt är det

Du kan nästan alltid skära ned på onödiga utgifter, om du själv väljer. Det kan till och med vara superlätt. Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el hjälper dig med det.

Så här funkar den:

  • Ta fram din senaste elfaktura

  • Jämför elrpiser på www.zmarta.se

  • Fyll i dina uppgifter

  • Välj det billigaste alternativet

  • Färdigt!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49.

Chatta med oss!