Bixia AB

 • Organisationsnummer: 556544-2638

 • Box 1510

 • Linköping

0771-60 30 30

Bixia – elbolaget med sunt bondförnuft

Bixia är ett energiföretag som ägs utav flera regionala bolag som innebär en stark lokal förankring. Bixia vill leverera förändring och bidra till en friskare, grönare och mer hållbar framtid genom att främja främst lokala initiativ och satsa på lokala producenter.

Jämför alltid elavtal – vilket avtal passar dig bäst?

Fast elpris – alltid samma kostnad

Vill du ha koll på vad du ska betala varje månad passar ett fast elpris dig perfekt. Då får du full kontroll på dina elkostnader genom ett och samma fasta pris under hela din bindningstid. Du påverkas därmed inte heller av några prishöjningar under avtalstiden, vilket kan vara en trygghet i sig. Väljer du fast pris ingår dessutom Bixias Miljöfond som bidrar till mer närproducerad el från förnybara källor.

Rörligt elpris – följer prisutvecklingen på marknaden

Fördelar med att teckna ett rörligt elpris är att du inte har någon bindningstid och kan därmed enkelt byta avtalsform när helst du vill. Ditt elpris kommer att följa marknadspriset på elbörsen Nord Pool vilket innebär att det både kan gå upp och ner. Här är det tillgång och efterfrågan som bestämmer priset för din el och det brukar också innebära de lägsta kostnaderna över tid. Även i ett rörligt elpris ingår Bixias Miljöfond.

Anvisningspris – när du inte gör ett aktivt val

Ett så kallat anvisningspris är det pris du kommer att få om du inte gjort eller gör något aktivt val av elavtal. Det är den absolut dyraste avtalsformen på elmarknaden, och kan ibland vara mellan 30–60% dyrare än ett pris du skulle få om du gjort ett aktivt val. Det kan även kallas för tillsvidarepris. Ännu en anledning till att jämföra elavtal och spara in på kostnaderna. Dessutom har du möjlighet att göra skillnad för klimatet genom att göra ett aktivt val av elavtal.

Timpris – du betalar per timma

Om du väljer timpris kommer din elanvändning att mätas per timme i stället för per månad, vilket är en grym lösning för dig som vill optimera din elanvändning och samtidigt minska dina elkostnader. Även här följer det rörliga timpriset prisutvecklingen Nord Pool, timme för timme. När du följer det rörliga timpriset har du möjlighet att se när på dygnet du får mest el för dina pengar. Detta passar den engagerade, som har både tid och intresse för energiförbrukning.

Bixia – certifierade med ”Schysst elhandel”

Det viktigaste för Bixia är att du som kund känner tillit till bolaget och att du i det stora hela känner dig nöjd som kund. Med certifieringen Schysst elhandel har Bixia lovat att leva upp till 18 viktiga kundlöften. Bland annat är Shysst elhandel en garanti för att ditt valda elbolag driver en transparent, öppen och framför allt pålitlig elhandel.

För att få certifieringen krävs att elhandelsbolagen ständigt arbetar för en ökad tydlighet och lyhördhet gentemot dig som kund. Likaså ingår att du som elhandelsbolag inte tecknar avtal med någon som du har fått en upplevelse av att personen inte riktigt förstår vad det är den tecknar, men även en skyldighet som bolag att förenkla presentation av till exempel priser, villkor och att förklara vilka olika komponenter ett elpris består av. Bakom denna satsning står branschföreningen Energiföretagen.

Miljövänlig el hos Bixia – satsa på solceller

Med solceller producerar du egen el så att du mer eller mindre kan bli självförsörjande. Du sparar inte bara pengar på att installera solceller, utan ökar även andelen förnybar elproduktion. Likaså finns möjligheten att sälja tillbaka din överskottsproduktion.

Dessutom har du möjligheten att från och med den 1 januari 2021 få hela 15% skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. Det gröna skatteavdraget kommer definitivt att förenkla processen för dig som privatperson och det fungerar likt ROT-avdraget.

Ladda elbilen – snabbt och säkert med en laddbox

Det säkraste och kanske mest effektiva sätt att ladda din elbil eller hybridbil är med hjälp av en laddbox. Bixia erbjuder laddboxar via företaget Bee, som idag har Sveriges största publika laddnätverk. Köper du laddutrustning tillsammans med din installation har du dessutom möjlighet att göra ett skatteavdrag, som redan är justerat när du får din faktura.

Ska du flytta – Bixia hjälper dig

Ska du flytta och funderar på hur det går till med din el och ditt elavtal? Vare sig du vill göra en flyttanmälan, teckna ett nytt avtal eller ändra din fakturaform, har Bixia möjlighet att hjälpa till.

För att avsluta ditt avtal i samband med att du flyttar, kontaktar du ditt elnätsbolag. Önskar du i stället att ha med dig elavtalet du har tillsammans med Bixia, kan du enkelt göra det här. För att Bixia ska kunna hjälpa dig vidare med att teckna både elnätsavtal och elhandelsavtal på din nya bostad, behöver det vara minst sju dagar kvar till inflytt på din nya adress.

Zmarta din ekonomi – jämför och byt elavtal redan idag

Med hjälp av vår jämförelsetjänst kan du jämföra och byta elavtal direkt. Vi jämför Sveriges samtliga elbolag, snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Följ bara dessa enkla steg:

 • Ta fram din senaste elräkning

 • Klicka här

 • Fyll i dina uppgifter och önskemål

 • Välj det alternativ som passar dig bäst

 • Klart! Luta dig tillbaka och njut av ditt zmarta val

Gör fler zmarta jämförelser – försäkring, bolån, privatlån eller företagslån
På Zmarta så gillar vi att jämföra! Varför betala mer än du behöver? Vi kan hjälpa dig jämföra:

Försäkring
Lån
Bolån
Företagslån

Klicka på någon länkarna ovan eller hör av dig till oss via telefon på 0771 – 47 48 49 så hjälper vi dig.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

Du måste fylla i postnummer
?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt