Billinge Energi AB

  • Organisationsnummer: 556528-1366

  • Box 324

  • Skara

0511 - 215 50

Billinge Energi – din lokala kraftkälla

Billinge Energi förser ca 50 000 kunder i Skaraborg med el, vilket gör dem till en av de största elleverantörerna i regionen. De kännetecknas som ett lokalt elföretag som gör det lilla extra för den region de lever och arbetar i. Billige Energi stöttar därför också lokala idrottsföreningar och verksamheter som ger ungdomar och barn en meningsfull fritid, samtidigt som de ser på framtiden med nya, hållbara lösningar.

Finns det miljömärkt el hos Billinge Energi?

Billinge Energi har miljömärkt el och du som kund har möjlighet att välja att endast få vattenproducerad el kopplat till ditt elavtal. Det innebär el med förnybar kraft och betyder att din el är ursprungsmärkt och med garanti kommer från vattenkraft. För din plånbok gör det dessutom ingen större skillnad. Ursprungsmärkt el är ett elektroniskt certifikat som visar hur elen är producerad och utfärdas för varje producerad megawattimme.

Solceller hos Billinge Energi – ett solklart val för framtiden

Solceller är helt klart en investering för hela livet, men framför allt är det en stor investering för vår miljö och för vår framtid. Det är dessutom en lönsam investering på sikt och kan även öka värdet på din bostad. Det enda som behövs för installation av solcellspaneler som i sin tur ska producera el är solljus. Det innebär att du producerar el under både soliga som regniga dagar året runt. Hos Billinge Energi gör du enkelt en intresseanmälan och får sedan ditt prisförslag.

Kan jag spara den el som mina solceller producerar?

Det går fint att spara och lagra solcellsanläggningens överskottsproduktion i ett slags batteri, vilket gör att du enkelt kan använda den överskottselen vid ett senare tillfälle. Du kan också sälja tillbaka ditt överskott till Billinge Energi om du vill det.

Strömavbrott – vad händer med min solcellsanläggning då?

Skulle ett strömavbrott inträffa innebär det att din solcellsanläggning inte heller producerar någon el. Växelriktarna är då inställda så att de i så fall bryter strömmen från dina solceller. Detta inträffar just för säkerheten och för att reparatörer inte ska komma att skada sig när de arbetar med att åtgärda felet.

Kundservice – för dina frågor och funderingar

Frågor om el och elproduktion är inte en självklarhet för alla. Har du några frågor eller funderingar kan du kontakta Billinge Energi alla vardagar i veckan. De går att nå på telefon, via e-post och har även ett lokalkontor i Falköping och ett huvudkontor i Skara. Mer information hittar du enkelt via Billinge Energis sajt.

Bra att veta för dig som ska flytta

När du ska flytta är det viktigt att du anmäler det till ditt elnätsbolag. Det är de som äger elledningarna där du bor. På din faktura kan du se vilket nätbolag som ditt bostadsområde tillhör. Vad mer du behöver tänka på vid flytt kan du läsa om hos Billinge Energi.

Jämför elavtal hos Zmarta & hitta lägst elpris

Det här med elavtal kan verka klurigt. Har du kanske aldrig gjort ett aktivt val av ditt elavtal? I så fall betalar du ett så kallat anvisningspris som ofta är runt 30–60% dyrare än om du själv väljer avtal. Du kan enkelt kolla upp om du har ett anvisningspris idag genom att slå en signal till ditt nuvarande elbolag.

Med Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst hjälper vi dig att ta fram alternativ bland samtliga av Sveriges elbolag, för att du ska få tag i det bästa erbjudandet för just din ekonomi. Kom igen och byt elavtal, här finns det pengar att spara!

Så här gör du;

  • Ta fram din senaste elfaktura

  • Jämför elpriser på Zmarta.se på bara några minuter

  • Fyll i dina uppgifter

  • Välj det billigaste elavtalet

  • Klart! Grattis, bra jobbat!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49.

Chatta med oss!