Arvika Kraft AB

 • Organisationsnummer: 556829-3269

 • Östra Esplanaden 5

 • Arvika

Arvika Kraft AB – en kommunägd elleverantör

Genom att kontrollera 16 kraftstationer och en av Sveriges största solcellsparker – Mega-Sol - kan den kommunägda elleverantören Arvika Kraft AB leverera lokal förnybar energi till stora delar av Västsverige. Företaget har dessutom sysslat med elproduktion i mer än ett sekel, vilket gör det till ett av Sveriges äldsta företag i sin bransch. Faktum är att redan 1899, då elföretaget hette Arvika Elektriska AB, använde man vattenkraften från Sälboda kraftstation.

Vilket elavtal bör man välja – rörligt eller fast?

Det finns inget facit över vilket elavtal en person bör välja, eftersom det helt enkelt handlar om att välja det elavtal som passar dig och din situation bäst. Försök känna efter huruvida du söker trygghet i första hand eller om du är okej med ett rörligare elpris som kan resultera i ett billigare pris.

Rörligt elpris – vad betyder det?

När du väljer att teckna ett elavtal med ett rörligt elpris betyder det helt enkelt att ditt elpris följer marknadens utveckling rakt av. Det innebär i sin tur att om marknaden går bra, så går ditt pris ned. Således kan det vara fördelaktigt att ha ett marknadsmässigt bundet elpris, eftersom det i många fall resulterar i ett något billigare pris över tid. Ungefär hälften av Sveriges befolkning tecknar rörliga elpriser.

Fast elpris – låst prisbild

Väljer du istället att teckna ett elavtal med ett fasts elpris betyder det att du låser prisbilden. Det innebär att du vet vad du betalar idag och imorgon men också i framtiden. Ett fast elpris är också ett mycket populärt elavtal att teckna, eftersom det passar många svenskar. Ungefär 1/3 av Sveriges befolkning tycker om tryggheten som kommer med att veta exakt vad elen kostar.

Faktura eller autogiro – vad passar dig bäst?

Som kund hos Arvika Kraft AB arbetar elleverantören aktivt med att ständigt hitta de smidigaste och enklaste lösningarna för dig. Därför finns två olika betallösningar: faktura eller autogiro. Möjlighet finns också att få e-faktura, naturligtvis. Anledningen till det är för att det ska spar tid, pengar och miljö för både Arvika Kraft AB och för dig som kund.

Miljövänlig el – Är det ett alternativ hos Arvika Kraft?

Det man kan konstatera är att i takt med att tekniken utvecklas, så utvecklas också energileveransen parallellt med det. Naturligtvis finns det dålig energiproduktion, men det är inte den som Arvika Kraft AB hämtar el från.

Kraftstationerna är nämligen främst koncentrerade till två älvar: Kölaälven och Jösseälven. Det finns dock också kraftstationer i Vrångsälven, Glasälven och Brunsbergsälven likaså, vilket möjliggör närproducerad och bra energiproduktion.

Solcellsparken Mega-Sol – tänk långsiktigt

Eftersom Arvika Kraft AB äger en av Sveriges största solcellsparker, som dessutom ligger i närområdet, kan man säkerställa att man tillverkar el enligt den senaste tekniken och forskningen. Anläggningen består av sammanlagt 4 080 solcellsmoduler och solcellsparkens yta täcker drygt 6 000 kvadratmeter. Produktionen uppgår dessutom till 1 000 000 kWh per år, vilket motsvarar förbrukningen hos 450 lägenheter. Det är ett enormt kliv framåt för solcellsproducerad el och bådar därför gott för framtiden.

Ska du flytta – detta behöver du ha koll på

Att göra en flyttanmälan hos Arvika Kraft AB ska vara enkelt. Därför kan du göra det både via ett formulär på hemsidan eller via telefon. Tänk bara på att det tar ungefär 14 dagar innan ditt elavtal avslutas, så ha det i beaktning när du flyttar. Ring gärna Arvika Kraft AB på 0570-816 00 för att komma till kundtjänsten. Därifrån kan de alltid hjälpa dig vidare med ditt ärende.

Spara pengar med Zmartas jämförelsetjänst för el

Vem kunde tro att det var så lätt att skära ned på onödiga utgifter? Att betala överpris för el är inte roligt. Därför finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el.

Så här funkar den:

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elrpiser på www.zmarta.se

 • Fyll i dina uppgifter - det tar bara någon minut!

 • Välj det billigaste alternativet

 • Voilá - Färdigt - Grattis!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på www.zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt