Alingsås Energi AB

 • Organisationsnummer: 556402-5905

 • Alingsås Energi AB

 • Alingsås

0322 - 617 617

Alingsås Energi – 100 procent förnybar el

Alingsås energi har tecknat Ursprungsgarantier, UG, för sin elleverans, vilket är ett bevis för att elen du köper av dem har producerats av just förnybara energikällor och är klimatneutral. Ett aktivt val för ett hållbart samhälle, sedan 2011. Inköpsfördelningen av energikällor ser ut som följande:

 • Vattenkraft 29,33 procent

 • Vindkraft 70,65 procent

 • Solenergi 0,2 procent

Schysst elhandel – en certifiering för din trygghet

Schysst elhandel – en certifiering för din trygghet
Alingsås energi har även certifierat sig för Energiföretagen Sveriges ”Schysst elhandel”.
Detta certifikat skapades med syftet att elkunder ska kunna känna sig trygga i sitt val av elleverantör. De certifierade företagen svarar till 18 särskilt uppställda kundlöften och ett av dessa är att bolaget har en certifieringsansvarig som säkerställer att det efterlevs.

Flytta – såhär gör du enklast

Är det dags att byta bostad? Kom ihåg att göra en flyttanmälan senast 14 dagar innan flyttlasset avgår. Flyttar du inom Alingsås kommun så behöver du både göra en utflyttningsanmälan från den gamla adressen samt inflyttningsanmälan på den nya. Du kan få hjälp med detta här.

Fast eller rörligt elalvtal – Vad är bäst för dig?

Läs på om hur de olika avtalen är upplagda få tips som hjälper dig att besluta vilket avtal som passar din ekonomi bäst.

Ladda elbilen – Alingsås Energi Charge & Drive

Kör du elbil? Med appen Alingsås Energi Charge & Drive så kan du starta och betala din laddning snabbt och enkelt. Du kan verifiera dig med hjälp av en RFID-bricka som du beställer från Alingsås energi. Med denna kan du sedan ladda i hela Recharge nätverk för laddstationer i Norden, totalt ca 2200 elbilsladdare.

Här finns en karta över anslutna laddstationer.

Fiber – brett utbud av bredband, TV och telefoni

Alingsås energi äger, utvecklar och förvaltar det fysiska fibernätet i Alingsås.
Det är uppbyggt av ca 500 km fiberkablar och du har god möjlighet att ansluta dig till detta när, oavsett om du bor centralt eller någon annanstans i kommunen. Nätet är öppet och du erbjuds ett brett tjänsteutbud av bredband, telefoni och TV. Tjänsterna förmedlas av en kommunikationsoperatör vid namn Zitius.

Kontaktuppgifter – Här når du Alingsås energi

Vill du ha kontakt med Alingsås energi kan du antingen ringa dem på: 0322-61 76 17. Eller via e-post: kundservice@alingsasenergi.se.

Faktura och betalning – flera valmöjligheter hos Alingsås energi

E-faktura – ett miljövänligt alternativ

När du väljer e-faktura så kommer fakturan i digitalt format, direkt in på din internetbank så att du snabbt och smidigt kan hantera den. Ett bra val för miljön!
Du anmäler själv intresse för e-faktura på din internetbank. Detta val går att kombinera med autogiro (se nedan)

Mejlfaktura – nära till hands

Ett annat digitalt alternativ är att få fakturan direkt till din e-post. Med fakturan i inkorgen så är det enda du behöver är en internetuppkoppling, sen kan du ta emot din faktura var du än befinner dig. Även detta val kan kombineras med autogiro.
För att anmäla intresse för mailfaktura så hör du av dig till kundtjänst på Alingsås energi via mail: kundservice@alingsasenergi.se eller telefon: 0322-617 617.

Pappersfaktura – hem i brevlådan

Önskar du få hem fakturan i pappersformat så går det givetvis bra det med. Om du inte gör ett aktivt val av något av de andra alternativen, så kommer fakturan med posten hem till din adress.

Autogiro – betalas per automatik

Med autogiro så dras kostnaden för fakturan direkt från ditt anslutna bankkonto på förfallodagen. Du kan ansöka om autogiro via din internetbank eller genom att höra av dig till Alingsås energi kundservice, kundservice@alingsasenergi.se eller 0322-617 617.

Zmarta din ekonomi – jämför och byt elavtal redan idag

Med hjälp av vår jämförelsetjänst kan du jämföra och byta elavtal direkt. Vi jämför Sveriges samtliga elbolag, snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Följ bara dessa enkla steg:

 • Ta fram din senaste elräkning

 • Klicka här

 • Fyll i dina uppgifter och önskemål

 • Välj det alternativ som passar dig bäst

 • Klart! Luta dig tillbaka och njut av ditt zmarta val

Gör fler zmarta jämförleser – försäkring, bolån, privatlån eller företagslån
På Zmarta så gillar vi att jämföra! Varför betala mer än du behöver? Vi kan hjälpa dig jämföra:

- Försäkring
- Lån
- Bolån
- Företagslån

Klicka på någon länkarna ovan eller hör av dig till oss via telefon på 0771 – 47 48 49 så hjälper vi dig.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt