Ale El Elhandel AB

 • Organisationsnummer: 556114-0244

 • Box 3004

 • Alafors

0303-33 24 00

Ale El Elhandel AB – det trygga valet

Värdesätter du ett bra bemötande och god service är Ale El ett företag som är värt att överväga. Tycker du dessutom att det är tråkigt att jaga låga priser är Ale El en trygg lösning, eftersom Ale El erbjuder el till inköpspris.

Fast eller rörligt elpris – vad ska man välja?

Rörligt elpris – följer marknadens utveckling

Generellt kan man säga att, över tid, blir rörligt pris oftast lägre. Dock kan ett rörligt pris innebära att du tvingas betala ett något högre pris vissa månader. Det beror nämligen på att ett rörligt pris följer marknadens utveckling och gör att du får ett erbjudande anpassat efter hur marknaden ser ut för stunden.

Fast pris – du vet hur framtiden ser ut

Med fast pris ser du till att låsa prisbilden, vilket innebär att du vet vad du betalar över tid. Vad det däremot också kan innebära är att du går miste om ett billigare pris om marknaden skulle tillåta det.

Ungefär hälften av alla elabonnenter i Sverige tecknar rörligt pris. Cirka en tredjedel har fast pris och återstående har vad som brukar kallas mixpris. Ett mixpris är det avtal du ges automatiskt, om du inte aktivt väljer elleverantör. Det brukar allt som oftast resultera i att du som kund betalar ett högre snittpris för din el. Det är inte ovanligt att den summan landar på omkring 25 % högre än tidigare nämnda alternativ.

Miljövänliga elavtal - finns det?

Det är omöjligt att, i en digital tid, leva utan el. Det är däremot ohållbart att inte se över sina alternativ, eftersom dåliga elavtal är energibovar. Ett dåligt elavtal är dåligt både för klimatet och för din plånbok. Eftersom det brukar resultera i ett högre slutpris för dig som konsument. Därför måste elleverantörerna arbeta aktivt med att förbättra och förnya sig.

Så tänker Ale El om förnybar energi?

Som elhandelskund hos Ale El får du alltid el från förnybara energikällor, vilket är viktigt för att minska vår klimatpåverkan. Den största delen av elen Ale El använder sig kommer nämligen från vattenkraft – och det betyder att elen är fri från både kärnkraft och fossila bränslen.
Utöver förnybara energikällor arbetar dessutom Ale El proaktivt med ny teknik för att ständigt utmana det som tidigare varit känt i elbranschen. Att handskas med den senaste tekniken är således av högsta prioritet, både för att minska energikonsumtionen och för att du som kund inte ska behöva betala mer än nödvändigt.

Ska du flytta – tänk på detta!

Hos Ale El AB kan du teckna ett elavtal på bara några klick. Du fyller bara i ett kort formulär på hemsidan och sen hanteras det på ett par arbetsdagar. Därefter tar Ale El hand om resten, medan du tar det lugnt hemma. Föredrar du däremot personlig kontakt har Ale El en fantastisk kundtjänst som gärna hjälper till, antingen via mejl eller telefon.

Jämför elavtal kostnadsfritt hos Zmarta

Att jämföra elavtal kan verka onödigt krångligt. Kanske har du aldrig tidigare gjort ett aktivt val av ditt elavtal? Om det är så, betalar du ett så kallat anvisningspris. Ett anvisningspris är oftast mellan 30-60% dyrare än om du själv skulle välja avtal. Att kolla upp huruvida du har ett anvisningspris eller inte kan du enkelt göra genom att ringa eller mejla ditt elbolag.

Zmarta gör det enkelt för dig att jämföra Sveriges alla elbolag, tack vare Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst för el. Det går nästan alltid att skära ned på onödiga utgifter, om du väljer det bästa alternativet för just din situation.

Så här gör du för att spara pengar:

 • Ta fram din senaste elfaktura

 • Jämför elpriser på Zmarta.se – det tar bara nån minut!

 • Fyll i dina uppgifter

 • Välj det billigaste elavtalet

 • Klart! Grattis!

Förutom elavtal jämför Zmarta även privatlån, bolån, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Jämför elavtal kostnadsfritt idag på zmarta.se eller genom att kontakta oss på 0771-47 48 49

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt