Affärsverken Energi i Karlskrona AB

 • Organisationsnummer: 556049-4733

 • Box 530

 • Karlskrona

0455 783 75

Affärsverken Energi i Karlskrona AB – Lokalproducerad el från förnybara källor

1905 togs ett beslut om att bygga ”Karlskrona stads elektricitetsverk” på Kungsplan i staden. Här skulle det produceras el för distribution till allmänheten och två år senare så stod det klart. Karlskrona, likt många andra svenska städer vid denna tid, fortsatte sin väg mot att bli en modern stad där elektriciteten var en viktig del.

Grön el – producerad lokalt i Karlskrona

Hos Affärsverken får du enbart el från förnybara energikällor, producerad av sol, vind, vatten och biobränsle, helt utan CO2-utsläpp eller kärnbränsleavfall.

Karlskrona solpark producerar och levererar årligen el som räcker till 240 villors förbrukning. Kraftvärmeverket på Mältan, som omhändertar flis och restprodukter från det lokala skogsbruket, levererade år 2019 100 procent lokalproducerad el och värme till cirka 12 700 villor.

Affärsverken arbetar även med över 200 mikroproducenter som försörjer sig själva med grön el – och säljer överskottet tillbaka till dem för vidare distribution.

Elalvtal – fast, rörligt eller "Portfölj"

Hos Affärsverken så har du möjlighet att teckna tre olika sorters elavtal, men vilket passar dig bäst?

Portfölj – låt en expert handla åt dig

Jämtkrafts elhandlare köper in el på elbörsen, så att du ska få ett så bra pris som möjligt över tid.

Fast pris – med områdesjutering

Detta är valet för dig som vill veta i förväg, ungefär vad din elräkning kommer att landa på. Du lägger upp en avtalsplan med fast pris på tre år och priset justeras efter det område du tillhör.

Rörligt avtal – följer elbörsen

Med detta avtal så varieras priset för din elhandel då det följer elbörsens upp- och nedgångar.

Vill du lära dig mer och ta reda på vilket avtal som passar just dig bäst?
Använd Zmartas guide som du hittar här.

Schysst elhandel – ett schysst certifikat

Affärsverken har tilldelats Energiföretagens certifikat ”Schysst elhandel”. Detta innebär att de är certifierade enligt 18 punkter för att göra det lite enklare och tydligare och för dig som kund. Allt för att du ska kunna känna dig trygg.

El märkt Bra Miljöval – Ännu miljövänligare

All el som Affärsverken levererar till dig som privatperson är så kallad grön el och kommer från förnybara energikällor. Vill du vara ännu snällare mot miljön? Då kan du klicka i tilläggsvalet ”Bra Miljöval”.

Kriterierna för Bra Miljöval är uppställa av Svenska Naturskyddsföreningen och dessa innebär bland annat att vattenkraften inte får torrlägga vattendrag eller att vindkraftverken inte placeras i känsliga naturområden.

Detta tillägg går att göra på samtliga elavtal hos Affärsverken Energi och för en normalstor villa som förbrukar cirka 15 000 kWh per år så innebär detta 19 kronor extra per månad.

Nätavtal – Affärsverken äger nätet och ledningarna i Karlskrona

Du måste alltid ha ett elnätsavtal innan, eller i samband med att du tecknar ett elavtal. Dessa två behöver inte vara från samma leverantör, men med Affärsverken har du som Karlskronabo möjlighet att få allt samlat . De äger både elnätet i Karlskrona samt producerar och levererar el och värme.

Tänk på – gör ett aktivt val för din ekonomi

Om du endast tecknar ett nätavtal och inte gör ett aktivt val av elhandel, så kommer du att få ett så kallat anvisningspris som är högre än ett avtalspris.

Dags att flytta? – tänk på detta

Du måste anmäla din kommande flytt till ditt elbolag för att flytta elhandeln. De hjälper dig då även med elnätsavtalet (som är knutet till den adress du är skriven på). Har du, eller vill ha fjärrvärme eller avfallshantering så behöver även dessa sägas upp, flyttas eller tecknas.

Kontakt till Affärsverken Energi i Karlskrona AB – här når du dem

Du kan besöka dem på Norra Smedjegatan 53, Karlskrona , maila dem på info@affarsverken.se, chatta eller ringa dem på telefonnummer: 0455-783 75.

Gör ett Zmart val – Jämför ditt elavtal redan idag

Hos Zmarta kan du jämföra Sveriges samtliga elleverantörer, snabbt, enkelt och bäst av allt – helt gratis! Testa redan nu och välj det bästa avtalet för just dig och din privatekonomi.

Såhär gör du:

 1. Leta upp din senaste elräkning

 2. Gå in på zmarta.se

 3. Fyll i dina uppgifter i formuläret

 4. Välj det alternativ som passar dig bäst

 5. Klart! Grattis till ditt zmarta val!

Tips: Gör fler zmarta val för din privatekonomi!
Zmarta jämför även privatlån, bolån, företagslån samt bil-, hem- och villaförsäkringar.

Gör en kostnadsfri jämförelse på zmarta.se eller genom att kontakta oss på telefon 0771-47 48 49.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Zmarta! Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

?
 • En miljon nöjda kunder
 • Enkel jämförelse
 • Fristående
 • Kostnadsfritt
Chatta med oss! Chatt