el-bild el

Betalar du också för mycket för din el?

2021-09-10

Har du haft samma elleverantör i flera år? Det är lätt att bli bekväm och tänka att det inte spelar så stor roll, men med ett byte kan du spara tusenlappar varje år. Och det behöver inte vara krångligt alls.

Du är långt ifrån ensam, många svenska hushåll har samma elbolag i åratal utan att reflektera över att det kan finnas ett bättre och billigare alternativ. Men att byta elbolag kan vara smart för plånboken och genom att ta hjälp av en jämförelsetjänst så slipper du själv göra jobbet.

Det du första ska fundera på är om du vill ha fast avtal, rörligt avtal eller mixavtal;

Fast avtal

Har du en hög elförbrukning och vill ha extra koll på sina utgifter varje månad så kan ett fast avtal det bästa alternativet. Det innebär att du har samma kWh pris under hela avtalsperioden.

Betalar du för hög elavgift? Här kan du få svaret, enkelt och snabbt.

Rörligt avtal

Rörligt avtal baseras på hur den nordiska elbörsens prisutveckling ser ut. Elpriserna kan variera från låga till höga och pendlar mycket beroende på om det är sommar eller vinter. Här är det viktigt att välja en kort bindningstid så att man kan dra nytta av rörligheten i avtalet.

Mixavtal

Mixavtalet innebär att man har hälften rörligt och resterande fast pris på sitt elavtal. På så sätt kan man dra nytta av prisnedgångarna men ändå ha en stabil bas.När du vet vilket sorts elavtal du vill ha så hjälper vi dig med resten. Att fylla i en formuläret är enkelt och vi jämför sedan Sveriges samtliga elbolag åt dig – på bara några minuter.

Våra kunder sparar i genomsnitt 1800 kronor per år på att byta elavtal. Ge din privatekonomi en boost och testa, du också. Tjänsten är självklart kostnadsfri. 

Fler i samma kategori

Elpriset skjuter i taket.
Om el Elpriset slår i taket - elpriset väntas bli rekordhögt!
Redan idag, onsdag den 15 september, väntas elpriset på elbörsen hamna på nivåer vi tidigare inte upplevt.
el-bild el
Om el Betalar du också för mycket för din el?
Har du haft samma elleverantör i flera år? Med ett byte kan du spara tusenlappar varje år.
Fast eller rörligt elavtal så ska du tänka.
Om el Rörligt mot fast elpris – så ska du tänka
El-experten: Gör ett aktivt val kring elavtalet, om blir ett rörligt eller fast avtal beror på vad du föredrar